Real Madrid wint makkelijk, Bale vindt na een maandje eindelijk het net weer (videos)

Pro Shots / Action Images

admin • 19:40, 24-02-2018 / Laatste Update: 14:52, 07-01-2024

Real Madrid stond zaterdag tegenover Alavés. Om van die club te winnen, hadden ze niet veel nodig. De pot eindigde in 4-1.

Zidedine Zidane heeft de afgelopen weken veel wijzigingen in het team moeten maken door de hoeveelheid blessures. Zo waren Toni Kroos, Marcelo en Luka Modric geblesseerd en kreeg Ronaldo bij het midweekse tussendoortje tegen Leganés nog rust. Tegen Alavés ontbrak Sergio Ramos voor een schorsing en koos Zidane vol voor de aanval met de BBC én Lucas Vázquez op papier als 4e aanvaller in de basis.

De wedstrijd begon rustig en de eerste helft was dan ook niet spectaculair. Pas in het midden van de 1e helft kwam de ploeg uit Madrid op gang. Benzema zag een opening die voor niemand bij Alvés zichtbaar was. Met een hakballetje naar Ronaldo verraste hij de verdediging nog een keer en zo schoot de Portugees raak.

Snelle goal

Ook bij het 2e doelpunt in de 2e helft was Benzema belangrijk. Hij schoot de bal met de juiste snelheid naar Garreth Bale, die hem handig aan kon pakken en de bal in het doel schoot. Het was de snelste goal van Real in een 2e helft (na 28 seconden) sinds die van legende Raúl in maart 2004 (19 seconden).

Ook de 3e goal stond bijna op naam van Bale, maar hij raakte de lat. Ronaldo wist hier wel raad mee en schoot zo de bal in het doel. 3-0 voor de Madrilenen. Benzema was al de hele wedstrijd lekker bezig, maar maakte dat nog beter toen hij zelf de 4-0 scoorde.