Cristiano Ronaldo moet harder optreden tegen veldbestomers: 'Gewoon een schop geven'
Cristiano Ronaldo met een van de veldbestormers. Getty Images.

Cristiano Ronaldo moet harder optreden tegen veldbestomers: 'Gewoon een schop geven'

16:00, 23-06-2024 / Laatste Update: 16:10, 23-06-2024

De wedstrijd Turkije - Portugal (0-3) werd verstoord door veldbestomers. Alles en iedereen kwam het veld op rennen om met Cristiano Ronaldo op de foto te gaan. Sommige jonge supporters kregen die ook. Maar volgens Valentijn Driessen had de Portugees hem beter een schop kunnen geven.

"Misschien moet Ronaldo er ook niet zo coulant mee omgaan", zei Driessen in de podcast van De Telegraaf. "Dat hij zo'n jochie gewoon een schop onder zijn achterste geeft. Wegwezen."

Ronaldo maakt eigenlijk altijd tijd voor zijn fans. Maar daarmee wordt het probleem alleen maar groter en de situatie op het veld onveiliger. Hij zou volgens de journalist harder op moeten treden.

"Dan geef je ook een voorbeeld. Nu geeft hij het voorbeeld van jullie zijn welkom bij mij. Dat is allemaal leuk en aardig, maar dan volgen er meer. Dan willen er steeds meer in de spotlights staan."

Steward blesseert Portugese spits

"Er ontstond natuurlijk ook consternatie omdat een speler ook geblesseerd kan raken. Die spits van Paris Saint-Germain bijvoorbeeld werd ondersteboven gelopen door een steward."

Driessen doelt daarmee op Goncalo Ramos. De spits werd onderuit gehaald door een beveiliger die achter een van de veldbestormers aan zat. Na de tackle liep Ramos hinkend weg, terwijl de beveiliger verder stormde.

"Hij stond vlakbij Ronaldo en ze waren zo gretig om dat ventje te pakken. Toen liepen ze de spits omver en die moest vervolgens naar de catacomben. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dan is het wel zaak om daar beter tegen op te treden. Maar Ronaldo moet dan zelf ook gewoon zeggen dat hij het niet wil hebben."

EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.