Cruciale zege Crystal Palace, Tosun redt Everton en Aké wint van WBA

REUTERS

admin • 18:59, 17-03-2018 / Laatste Update: 18:05, 05-01-2024

Crystal Palace heeft een zeer belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie in de Premier League. Nummer 18 Palace, waar Patrick van Aanholt de enige Nederlander in de basis was (Jairo Riedewald en Timothy Fosu-Mensah zaten op de bank), won op bezoek bij Huddersfield Town met 0-2.

Met dus alleen Van Aanholt als Nederlandse inbreng  (Rajiv van la Parra zat op de bank bij Huddersfield) was Crystal Palace oppermachtig. De thuisploeg kon voor rust geen enkele doelpoging lossen en via James Tomkins nam Palace na zo'n 25 minuten de voorsprong.

Luka Milivojević maakte in de 68e minuut de bevrijdende 0-2, acht minuten nadat Van la Parra het veld in was gekomen namens de thuisploeg. Ook met de oud-speler van sc Heerenveen wist Huddersfield het tij niet te keren. Crystal Palace komt dankzij de zege op dertig punten en is staat daarmee - voorlopig - boven de degradatiestreep. Huddersfield Town heeft 1 puntje meer.

Tosun held bij Everton

Everton speelde op bezoek bij Stoke City lange tijd tegen 10 man. Charlie Adam kreeg na een half uur rood, maar de ploeg uit Liverpool kon lang niet profiteren tegen de nummer 19, waar Bruno Martins Indi op de bank zat. De betere kansen voor rust waren zelfs voor Stoke.

In de 2e helft was het via Cenk Tosun toch raak voor de 11 van Everton. Een doelpunt van Eric Maxim Choupo-Moting bracht de ploegen weer naast elkaar, maar door weer een treffer van Tosun ging Everton met de 3 punten naar huis.

Aké heeft met Bournemouth hele kluif aan hekkensluiter

Nathan Aké kende geen succesvolle middag met AFC Bournemouth tegen hekkensluiter West Bromwich Albion. Jay Rodriguez schoot  'WBA' 4 minuten na rust zelfs op voorsprong, maar Jordon Ibe maakte een klein kwartier voor tijd weer gelijk. In de slotminuten ging het helemaal mis voor de hekkensluiter toen Junior Stanislas Bournemouth de winst bezorgde: 2-1. West Brom blijft op 21 punten staan en komt daarmee steeds dieper in de degradatiezorgen.