DFB wil dat FIFA neutraal is na ontmoeting met Erdogan, Infantino boos: 'Weet wat je zegt'
i

REUTERS

DFB wil dat FIFA neutraal is na ontmoeting met Erdogan, Infantino boos: 'Weet wat je zegt'

Trevor Wagener • 23:38, 14-09-2018 / Laatste Update: 18:33, 04-01-2024

De Duitse voetbalbond DFB vreest dat de FIFA gaat bemoeien bij de toewijzing van het EK 2024. Een verzoek om 'neutraliteit' van DFB-baas Reinhard Grindel is volgens het medium Der Spiegel nogal verkeerd gevallen bij de wereldvoetbalbond.

Duitsland is samen met Turkije in de race voor het EK in 2024. Op 27 september wordt bekend gemaakt wie van de 2 landen het toernooi mag organiseren. De Duitsers zijn bepaald niet zeker van hun zaak, zo blijkt uit uitgelekte contact tussen DFB en FIFA.

Normale houding

DFB-president Reinhard Grindel heeft FIFA-voorzitter Gianni Infantino gevraagd om zich neutraal op te stellen. Dit vanwege het bezoek dat de FIFA-baas afgelopen jaar aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft gebracht. Infantino prees daarbij de Turkse kandidatuur voor het EK van 2024.

Partijdig

Grindel vreest dat die inmenging in het nadeel van Duitsland is. Het verzoek van de DFB-president luidde volgens Der Spiegel tot een heftige reactie van Infantino, die 'verrast en teleurgesteld' was over 'de toon en inhoud' van Grindels manier van schrijven.

Manier van doen

"Voor men zo’n brief stuurt, zou ik het persoonlijk passender vinden om in een rechtstreekse discussie te weten te komen wat er werkelijk is gebeurd om te voorkomen dat men zich alleen op verwijten uit de media baseert", zo citeert het blad uit de reactie van de boze Infantino.

Infantino is overigens niet 1 van de 17 UEFA-kiesmannen die eind deze maand bepalen wie het EK mag organiseren. De Duitsers zien hem dus wel als bijzonder invloedrijk.