Giovanni van Bronckhorst start met een nederlaag in China

AFP

Robert Hüsken • 19:51, 26-07-2020 / Laatste Update: 21:48, 04-01-2024

Giovanni van Bronckhorst vertrok begin januari al naar China, maar bijna zeven maanden later heeft hij nu ook zijn eerste officiële wedstrijd als coach van Guangzhou R&F achter de rug.

Zijn ploeg Guangzhou R&F ging bij de start van de Chinese Super League met 3-0 onderuit in de uitwedstrijd bij Shenzhen FC. Gao Lin opende na een halfuur de score namens de thuisploeg, waarna Harold Preciado en Lin in de tweede helft nog scoorden uit een strafschop. Bij het team van Giovanni van Bronckhorst en zijn assistent Jean-Paul van Gastel deed de Belgische middenvelder Mousa Dembélé 78 minuten mee.

Corona-regels

Het seizoen in China zou eigenlijk in februari beginnen. Alle wedstrijden worden nu gespeeld zonder publiek. De zestien teams zijn opgesplitst in twee hotelcomplexen - een in Dalian in het noordoosten van China en een in Suzhou, dicht bij Shanghai. Spelers en teamleden zijn de komende 70 dagen verplicht in hun hotel te blijven. Bij overtredingen worden de teams uit de competitie gezet.

De oud-trainer van Feyenoord nam begin dit jaar Jean-Paul van Gastel en fysieke trainer Arno Philips mee als assistenten bij zijn eerste buitenlandse klus als trainer. Het drietal werkte al samen bij de Rotterdamse club, waarmee Van Bronckhorst in 2017 landskampioen werd en in 2016 en 2018 de KNVB-beker won.