Jordan Henderson wordt niet gemist in Saoedi-Arabië: 'Vooral schadelijk voor hem persoonlijk'
Jordan Henderson. Getty Images

Jordan Henderson wordt niet gemist in Saoedi-Arabië: 'Vooral schadelijk voor hem persoonlijk'

19:00, 29-05-2024 / Laatste Update: 19:23, 29-05-2024

Het vertrek van Jordan Henderson uit de Saudi Pro League heeft geen negatieve invloed gehad op de competitie. Dat stelt Michael Emenalo, directeur voetbalzaken van de Saudi Pro League. "Het was schadelijker voor hem dan voor ons", aldus Emenalo.

"Het heeft de competitie absoluut geen tik gegeven", zegt Emenalo in The Telegraph. "Het was op persoonlijk vlak wel schadelijk voor hemzelf." Henderson verruilde in januari Al-Ettifaq voor Ajax. In Saoedi-Arabië voelde de middenvelder zich niet op zijn plek en dus zag hij een overstap naar de Eredivisie wel zitten.

Ajax moet af van irritante 'kapitein zuurpruim' Jordan Henderson

12 mei 2024, 20:02

Jordan Henderson deelde afgelopen week wederom een sneer uit richting Ajax. De Engelsman was ontevreden over de professionaliteit binnen de club. De kans wordt steeds groter dat hij deze zomer weg wil bij Ajax en daar hoeft de club totaal niet rouwig om te zijn, vindt voetbalverslaggever Rick Kraaijeveld. Ajax kan beter alles op alles zetten om Kenneth Taylor binnen de ploeg te houden.

Bij Ajax maakte Henderson echter nog niet veel indruk. In ieder geval niet op de Engelse bondscoach Gareth Southgate. Hij besloot de Engelsman niet op te roepen voor het EK. Aan het begin van het seizoen had Southgate de Ajax-speler verzekert van een plek in het nationale elftal. Hij was toen net vertrokken naar de Saudi Pro League waar hij uitkwam voor Al Ettifaq. Maar daar is nu toch verandering in gekomen voor de 81-voudig international van Engeland.

EK 2024 | Dit is de definitieve selectie van Engeland

6 juni 2024, 17:42

In Engeland weten ze wie Gareth Southgate thuis laat voor het EK. Opvallende afwezigen zijn Harry Maguire en Jack Grealish. Maguire is niet fit genoeg, hij is geblesseerd aan zijn kuit. Southgate heeft enkele opvallende, jonge namen opgeroepen. Ajacied Jordan Henderson zat al niet bij de voorselectie.

Bewondering

Ondanks het moeizame verblijf van Henderson in de Saudi Pro League spreekt Emenalo lovend over hem. "We bewonderden hem, en we hebben allemaal geprobeerd om hem te helpen bij het aanpassen. Maar soms gaat het verder dan professionele zaken. Jordan heeft het hier goed gedaan en zijn inbreng heeft de club veranderd."

Emenalo respecteert de keuze van Henderson, maar is het er niet mee eens. "We hebben nog onder vier ogen gesproken. Ik probeerde hem over te halen om te blijven", zegt hij. "Ik denk dat hij een bepaald idee in zijn hoofd had hoe hij zijn loopbaan wilde beëindigen en op een bepaald moment doorkreeg dat het hier niet ging gebeuren."