Manchester United dreigt voorbereiding Go Ahead Eagles flink te verstoren
Erik ten Hag en René Hake. © Getty Images

Manchester United dreigt voorbereiding Go Ahead Eagles flink te verstoren

13:39, 27-06-2024 / Laatste Update: 14:22, 27-06-2024

Serieuze problemen voor Go Ahead Eagles lijken in aantocht. De club staat op het punt beroofd te worden van hoofdtrainer René Hake, meldt transferexpert Fabrizio Romano. Hake is kandidaat om toegevoegd te worden aan de staf van Erik ten Hag bij Manchester United.

Ten Hag stond op het punt om eruit te worden geknikkerd bij Manchester United na een moeilijk jaar, maar FA Cup-winst redde zijn loopbaan op Old Trafford. De Nederlandse manager wist er zelfs een nieuw contract uit te slepen, met aanvullende eisen. Onderdeel van dat pakket zijn een paar nieuwe assistenten, in de vorm van Hake en Ruud van Nistelrooij.

'Ruud van Nistelrooij wijst baan als hoofdtrainer af en wordt assistent bij oude club'

24 juni 2024, 14:55

Ruud van Nistelrooij lijkt na achttien jaar terug te gaan keren bij Manchester United. De voormalig speler en trainer van PSV zou een aanbod van de Engelse club hebben gehad om assistent te worden van Erik ten Hag en het lijkt erop dat hij er wel oren naar heeft. Van Nistelrooij werd eerder benaderd om hoofdtrainer te worden van Burnley.

Nederlandse kolonie bij Manchester United

Ten Hag zit op de hoogste troon bij Manchester United en daaronder volgen Mitchell van der Gaag en spoedig Hake en Van Nistelrooij. Er is dus sprake van een Nederlandse kolonie op Old Trafford. Het pijnlijke voor Go Ahead Eagles is dat hun oud-trainer hun huidige trainer wil wegkapen. Ten Hag werkte in het seizoen 2012/13 op De Adelaarshorst.

Ten Hag en Hake werkten ooit nauw samen bij FC Twente en kennen elkaar daardoor goed. Ze stonden daarnaast elf keer tegenover elkaar als trainer: zes keer winst voor Ten Hag, drie keer voor Hake en twee keer werd het gelijk.

Vroege voorbereiding Go Ahead Eagles

Afgelopen seizoen won René Hake met Go Ahead knap de play-offs om Europees voetbal. Dat betekent dat de Eagles mee mogen doen aan de tweede voorronde van de Conference League, waarin het speelt tegen de Noorse koploper SK Brann. Go Ahead begon deze week met Hake aan het nieuwe seizoen, maar dreigt hem dus kwijt te raken. Dat zal een flinke aderlating zijn voor Go Ahead, dat dan snel voor de eerste wedstrijd op zoek moet naar een andere trainer.