Manchester United overvalt Erik ten Hag op Ibiza na roerige periode: 'In Nederland not done'
Erik ten Hag staat voor een langer verblijf bij Manchester United. © Getty Images

Manchester United overvalt Erik ten Hag op Ibiza na roerige periode: 'In Nederland not done'

20:38, 16-06-2024 / Laatste Update: 20:52, 16-06-2024

Erik ten Hag is in gesprek met Manchester United over een nieuwe verbintenis. Dat bevestigde de trainer zondagavond. "Afgelopen week stonden ze opeens op de stoep, met de boodschap dat ze graag met mij verder wilden", sprak Ten Hag.

"Never a full moment (nooit een saai moment) bij Manchester United", concludeerde Ten Hag bij de NOS, waar de trainer aanwezig was als analist voor het EK-duel tussen Servië en Engeland. "Ze (de clubleiding, red.) stonden opeens op de stoep met de vraag of ik verder wilde gaan." De verwachting is dat Manchester United Ten Hag een nieuwe contract aanbiedt, maar dat is volgens de Nederlander nog niet '1, 2, 3' gedaan.

'Excuses én beloning voor Erik ten Hag na spijt bij Manchester United'

13 juni 2024, 10:53

De toekomst van Erik ten Hag als coach van Manchester United was lange tijd onduidelijk, maar sinds deze week lijkt het nagenoeg zeker dat de Nederlander mag blijven bij de Engelse topclub. Daarmee lijkt er een eind te komen aan de soap. Wekenlang hoorde Ten Hag niets over zijn toekomst en daar heeft de club nu spijt van, zo blijkt uit een reactie die Ten Hag zou hebben gekregen.

Gesproken met Tuchel

"Verstandig dat je evalueert en conclusies trekt. Dat heeft de nieuwe leiding ook gedaan. Ze hebben uitgebreid de tijd genomen", blikte Ten Hag terug. Manchester United speelde open kaart met de oefenmeester. Ze maakten er geen geheim van dat ze met Thomas Tuchel spraken. "Dat hebben ze inderdaad verteld. Dat is ook geen geheim, want iedereen heeft meegekregen dat ze met andere mensen hadden gesproken", aldus Ten Hag.

"In Nederland is dat not done. In Engeland zijn de wetten en regels wat anders", oordeelde Ten Hag. "Uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat ze de beste trainer hadden. De clubleiding kwam tijdens mijn vakantie op Ibiza naar mij toe. Daar hebben we goed gesproken en zijn diverse onderwerpen aan de orde gekomen."

Roerig seizoen

Erik ten Hag kende een 'roerig seizoen' bij Manchester United. De Nederlandse trainer stond vanwege teleurstellende resultaten onder zware druk, maar won in de laatste wedstrijd van het seizoen de FA Cup. Na lang wikken en wegen besloot de clubleiding van Manchester United door te gaan met de Tukker.

Weghorst

Ten Hag had ook gekeken naar het Nederlands elftal, dat eerder op zondag won van Polen op het EK (2-1). De winnende treffer werd gemaakt door Wout Weghorst, een oude bekende van Ten Hag. "Hij heeft een karakter dat je niet veel ziet in Nederland. De hongerigheid, hij is zo gedreven. Zijn gedrevenheid heeft hem gebracht waar hij nu is", constateerde Ten Hag.