Matig FC Eindhoven toch de grote winnaar

23:12, 07-11-2014 / Laatste Update: 09:24, 13-12-2023

MAASTRICHT - Zonder geweldig te spelen heeft FC Eindhoven vrijdagavond goede zaken gedaan in de eerste divisie. MVV werd in Maastricht met moeite verslagen (1-2). Doordat FC Emmen (1-3 tegen Roda JC) en FC Oss (1-4 tegen Jong Ajax) punten verspeelden, nam Eindhoven als nummer 3 afstand van deze achtervolgers.

FC Eindhoven had het lastig in Zuid-Limburg. In de 1ste helft werden teveel duels verloren en waren teveel passes niet op maat. Aan het kenmerkende dominante spel kwam de ploeg van Jean-Paul de Jong dan ook nauwelijks toe. MVV deed het een stuk beter. De geplaagde thuisclub speelde met het mes tussen de tanden en creëerde de beste kansen. Al in de 2de minuut moest Eindhoven-goalie Tom Muyters redding brengen bij een schot van Davy Brouwers. Een inzet van Nick Kuipers ging net naast. 5 minuten voor de rust werd het alsnog 1-0. Brouwers mocht vlak voor de goal van Muyters vrij inkoppen.

In de 2de helft kreeg MVV binnen 3 minuten dé kans op 2-0, maar Bryan Smeets schoot van dichtbij over. Uit het niets zorgde Joey Sleegers vervolgens van afstand voor de 1-1. Daarna kreeg MVV weer een grote kans via Ronald Hikspoors. Waarna heel FC Eindhoven schreeuwde om een penalty toen Jens van Son in de 16 naar de grond ging. Arbiter Manschot wilde er niet aan.

Na de entree van Jason Bourdouxhe ging FC Eindhoven meer drukken. De invaller was ruim 10 minuten voor tijd ook de aangever bij de 1-2 van Fries Deschilder. MVV bleef gevaarlijk. Norichio Nieveld moest een bal van de lijn halen. Het laatste fluitsignaal van Manschot kwam als een geschenk.