Mishandelde Liverpool-supporter Cox krijgt steun na finaleplaats in de CL
i

EPA

Mishandelde Liverpool-supporter Cox krijgt steun na finaleplaats in de CL

admin • 10:23, 03-05-2018 / Laatste Update: 03:29, 06-01-2024

Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft de finaleplaats in de Champions League opgedragen aan de zwaargewonde supporter Sean Cox. ,,Deze is absoluut voor hem. We denken veel aan hem", zei hij na de nederlaag van zijn ploeg bij AS Roma (2-4), maar die niet fataal was na 5-2 winst vorige week op Anfield.

Voorafgaand aan die heenwedstrijd op Anfield Road vorige week dinsdag werd de 53-jarige Cox zo zwaar mishandeld door AS Roma-fans dat hij nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt. De eerste dagen na de mishandeling lag hij zelfs in coma.

Steun

Cox kreeg afgelopen week enorm veel steunbetuigingen vanuit de hele voetbalwereld. Voor de 2e wedstrijd tegen Liverpool trainden de AS Roma-spelers al met shirts met daarop de tekst: Forza Sean. Ook is al bijna 80.000 euro voor hem ingezameld om in de toekomst veel medische kosten van te kunnen betalen.

Liverpool-fan Sean Cox (53) ligt sinds vorige week in slechte toestand in het ziekenhuis nadat hij buiten Anfield werd aangevallen door fans van AS Roma. De spelers van de Italiaanse topclub laten in aanloop naar de return van morgenavond in Stadio Olimpico weten dat ze Sean steunen. #seancox #lfc #liverpool #liverpoolfc #roma #asroma #ucl #championsleague

709 Likes, 9 Comments - AD Sportwereld (@adsportwereld) on Instagram: "Liverpool-fan Sean Cox (53) ligt sinds vorige week in slechte toestand in het ziekenhuis nadat hij..."