Nederlander Stuivenberg wordt assistent van Arteta bij Arsenal
i

BSR

Nederlander Stuivenberg wordt assistent van Arteta bij Arsenal

Sjors Tanis • 19:50, 24-12-2019 / Laatste Update: 20:18, 05-01-2024

Albert Stuivenberg is vandaag begonnen als assistent-trainer bij Arsenal. De ervaren trainer uit Rotterdam moet de nieuwe hoofdtrainer Mikel Arteta van advies gaan voorzien. 

Arsenal stelde vorige week Mikel Arteta (37) een beginnend hoofdtrainer aan.

Ervaring brengen bij jeugd

De Spanjaard had met 2 overige voormalig Arsenal-spelers, Per Mertesacker (35) en Freddie Ljungberg (42), ook nog 2 jonge assistenten naast zich. De club uit Londen besloot daarom nog enige ervaring aan de technische staf toe te voegen. Albert Stuivenberg en Steve Round, die Arteta nog goed kent uit zijn jaren als speler van Everton, stonden vandaag al op het trainingsveld van Arsenal. 

Weg bij Wales

Stuivenberg heeft zijn positie als assistent-coach bij Wales verlaten voor deze klus bij Arsenal. De 49-jarige Rotterdammer was van 2014 tot 2016 assistent van Louis van Gaal bij Manchester United en werkte daarna een jaar als hoofdtrainer bij Racing Genk. Sinds maart 2018 werkte hij als assistent van bondscoach Ryan Giggs bij Wales, dat zich plaatste voor het EK 2020.

Iñaki Caña Pavón, de afgelopen jaren actief bij de Londense Championship-club Brentford, begon vandaag als de nieuwe keeperstrainer van Arsenal. 

Arsenal on Twitter

Mikel Arteta has named his core coaching team.