Oranje Leeuwinnen moeten EK-plaatsing vieren zonder champagne en polonaise
i

BSR Agency

Oranje Leeuwinnen moeten EK-plaatsing vieren zonder champagne en polonaise

admin • 22:03, 22-10-2020 / Laatste Update: 04:43, 05-01-2024

Dat de Oranje Leeuwinnen niet vies zijn van een feestje is algemeen bekend. Toch zal het vrijdag allemaal een tikkie soberder moeten, als Nederland zich in Groningen tegen Estland voor het EK gaat plaatsen. Dat heeft 1 reden: corona.

Dat de Leeuwinnen zich gaan plaatsen, staat eigenlijk al vast. Uit 7 kwalificatiewedstrijden zijn de volle 21 punten al in bezit. Achtervolgers Rusland en Slowakije zijn in de achteruitkijkspiegel al bijna niet meer te zien. Bovendien werd de uitwedstrijd tegen Estland met 0-7 gewonnen, dus dan weet je wel hoe de verhoudingen liggen.

Geen feest

Vroeger leverde plaatsing nog een groot feest op, zoals de dag dat de Oranjevrouwen zich via de play-offs plaatsten voor het WK, waar uiteindelijk de finale werd behaald. Die beelden zullen we nu echter niet zien.

Coronaregels

"Er zal geen champagne zijn, want dat wordt na 20.00 uur niet geschonken", zei Wiegman donderdag. "Het zal geen polonaise worden. Wij leven hier, behalve op trainingen, ook gewoon op 1,5 meter afstand van elkaar. En het is ook wel gebleken dat dat noodzakelijk is, gezien wat er gebeurt in de sportwereld."