Politie maakt zich zorgen om 'balkon-supporters' Frosinone

Politie maakt zich zorgen om 'balkon-supporters' Frosinone

admin • 23:58, 15-09-2015 / Laatste Update: 08:29, 08-01-2024

De politie in Frosinone maakt zich zorgen. Reden: tijdens thuiswedstrijden van de Italiaanse debutant in de Serie A staan er te veel mensen op de balkons van de flatgebouwen die het stadion omringen.

Stadio Comunale Matusa, de thuisbasis van Frosinone, is met een capaciteit van 10.000 toeschouwers veel te klein om topploegen in de Serie A te ontvangen. Veel gegadigden die naast een ticket grijpen, volgen daarom de wedstrijd vanaf de balkons van de nabijgelegen flatgebouwen. Afgelopen zaterdag, tijdens het thuisduel tegen AS Roma, stonden deze balkons overvol. Een gegeven dat de plaatselijke politie zorgen baart.

,,Wij willen de eigenaars van appartementen rond het stadion erop wijzen dat ze het aantal mensen op hun balkon moeten beperken", zegt een politiewoordvoerder. ,,Vorig weekend liep de situatie een beetje uit de hand, dat hebben we gemerkt. Veiligheid gaat boven alles. In de toekomst gaan we daarom strenger optreden."

Frosinone speelt dit seizoen voor het eerst in zijn 103-jarige bestaan in de Serie A. De club verloor zijn eerste drie competitieduels.

Lees ook: ‘Voormalig Ajacied verdient transfer naar Sporting Lissabon’