De Premier League gaat weer door! Britse overheid geeft groen licht voor hervatting
i

BSR Agency

De Premier League gaat weer door! Britse overheid geeft groen licht voor hervatting

admin • 19:45, 30-05-2020 / Laatste Update: 16:34, 05-01-2024

Yes, yes, yes!! Er waren al stevige geruchten dat de Premier League binnenkort weer kon beginnen, maar nu is er definitief groen licht van de Britse overheid. Vanaf 1 juni mag er weer in Engeland competitief gesport worden, al is dat wel zonder publiek. Ook moeten er aan strenge voorwaarden worden voldaan.

Het ministerie van Digital, Cultuur, Media en Sport (DCMS) maakte het nieuws zaterdag bekend. De staatssecretaris van cultuur, Oliver Dowden, maakte strikte criteria bekend waaraan moet worden voldaan. Zo kunnen atleten en profsporters weer beginnen. "Het wachten is voorbij. Britse live-sport zal binnenkort terug zijn in een veilige en zorgvuldig gecontroleerde omgeving”, zei Dowden.

De staatssecretaris bevestigde ook dat de laatste hand wordt gelegd aan de voorbereidingen om het voetbal in de Premier League en de 3 niveau’s daaronder in het Engelse betaalde voetbal te hervatten.

The Premier League has welcomed the announcement today by the Government permitting the return of competitive sport in England under strict conditions from 1 June#PL statement 👉 https://t.co/RYEsxGyHjh pic.twitter.com/fYUFPiFwsz

— Premier League (@premierleague) May 30, 2020

Hervatting Premier League

De eerstvolgende wedstrijden in de Premier League zijn waarschijnlijk op 17 juni. Dan zijn er 2 duels die worden ingehaald, namelijk Manchester City - Arsenal en Aston Villa - Sheffield United. Wint City die pot niet, dan heeft Liverpool aan 1 zege voldoende om kampioen te zijn.