Quinten Timber verliest race tegen de klok na individuele trainingen: Feyenoorder niet naar EK
Feyenoorder Quinten Timber is nog niet helemaal fit bij Oranje aangesloten. © ANP

Quinten Timber verliest race tegen de klok na individuele trainingen: Feyenoorder niet naar EK

Rick Kraaijeveld • 15:27, 29-05-2024 / Laatste Update: 15:29, 29-05-2024

Quinten Timber deed er alles aan om bij de selectie van Oranje te zitten voor het EK voetbal. Maar de Feyenoorder won de race tegen de klok niet. Een spierblessure hield hem uit de definitieve selectie van bondscoach Ronald Koeman.

Timber trainde al sinds zijn aankomst in Zeist - op maandag met de rest van de groep - individueel. Niet ideaal, als er nog drie spelers moeten afvallen. Bondscoach Ronald Koeman zal toch willen zien hoe spelers zichzelf laten zien ín de groep. Dat kon niet, dus kon Koeman niet anders dan de middenvelder thuis laten voor het EK. Hij zat bij de drie laatste afvallers.

Marten de Roon

Koeman kreeg twee dagen geleden een slechte mededeling te verwerken: Marten de Roon moest zich afmelden voor het EK. Hij was een twijfelgeval omdat hij bij Atalanta een spierblessure opliep, maar weet nu zeker dat hij het EK niet gaat halen. Met de rest van de selectie zit het vooralsnog wel snor, al is er nog voorzichtigheid.

Memphis Depay later

Bij bijvoorbeeld Memphis Depay. Van de aanvaller was al bekend dat hij nog altijd wedstrijdritme mist nadat hij bij zijn club Atletico Madrid. Daarom wil hij dinsdag en woensdag al meedoen bij de trainingen van het Nederlands elftal. Hij had eigenlijk toestemming om pas zaterdag aan te sluiten, maar meldt zich op eigen initiatief eerder op maandagavond.

Voorselectie Oranje

Koeman had dertig spelers opgeroepen in zijn voorselectie. Op 7 juni moet hij de definitieve lijst van 26 spelers inleveren bij de UEFA. Een speler is daar al zeker van: Georginio Wijnaldum. Dat verklapte de trainer eerder aan deze site.

EK 2024 | Dit is de definitieve selectie van Oranje

13 juni 2024, 07:25

Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn definitieve selectie voor het EK voetbal bekendgemaakt. Daarmee zijn de 26 spelers bekend die afreizen naar Duitsland. Ian Maatsen en Joshua Zirkzee waren in eerste instantie niet opgeroepen, maar kwamen door blessures toch weer in beeld.