Ron Jans speelt gelijk bij debuut als trainer van FC Cincinnati (video)

Trevor Wagener • 12:54, 11-08-2019 / Laatste Update: 20:52, 07-01-2024

Voetbalcoach Ron Jans is in de nacht van zaterdag op zondag met een gelijkspel aan zijn klus als trainer van het Amerikaanse FC Cincinnati begonnen. Het uitduel met concurrent Columbus Crew in de MLS eindigde in 2-2.

Na 24 minuten stond de ploeg van Jans al met 0-2 voor door treffers van Darren Mattocks en Emmanuel Ledesma. Op slag van rust scoorde Gyasi Zardes tegen uit een strafschop en in de 2e helft werd het gelijk door Pedro Santos. Cincinnati, waar Maikel van der Werff en oud-Roda JC-aanvaller Roland Lamah een basisplek kregen van Jans, is met 18 punten nog altijd 12e en laatste in de Eastern Conference van de MLS.

Werk aan de winkel

Het gat met nummer 11 Columbus Crew blijft door het gelijkspel 8 punten. Over een week is nummer 3 New York City de volgende tegenstander. De 60-jarige Jans kwam maandag naar FC Cincinnati op voorspraak van Gerard Nijkamp, de algemeen directeur van de club. De 2 werkten eerder samen bij PEC Zwolle, toen Jans daar tussen 2013 en 2017 coach was.