Ronald Koeman licht opvallende keuze voor Steven Bergwijn toe: 'Zal niet voor hele wedstrijd zijn'
Steven Bergwijn begint in de basis voor Oranje. ©Getty Images.

Ronald Koeman licht opvallende keuze voor Steven Bergwijn toe: 'Zal niet voor hele wedstrijd zijn'

Aron Kattenpoel Oude Heerink • 17:36, 02-07-2024 / Laatste Update: 20:55, 02-07-2024

Steven Bergwijn krijgt van Ronald Koeman het vertrouwen om zich te bewijzen tegen Roemenië. De aanvaller van het Nederlands elftal speelde tot dusver geen minuut, maar begint in de basis. Koeman lichtte vlak voor de achtste finale zijn keuze toe.

Update: Steven Bergwijn werd uiteindelijk in de rust gewisseld. Zijn vervanger Donyell Malen vervulde vervolgens in de tweede helft een hoofdrol. Hij tekende in de slotfase voor twee doelpunten. Cody Gakpo had in de eerste helft de score geopend, waardoor Oranje met 3-0 won van Roemenië. De ploeg van Koeman speelt zaterdag in Berlijn de kwartfinale.

Voor Koeman is het vooral belangrijk dat Bergwijn als één van de beste buitenspelers aan de binnenkant kan komen. Koeman: "We moeten Roemenië aan de linkerkant kapot spelen, maar dan hebben we wel meer behoefte aan een speler die goed de binnenkant kan bespelen. Dat kan Bergwijn."

Vertrouwen in Bergwijn

Voor Koeman spelen de goede prestaties van Bergwijn in Koeman zijn eerste periode bij Nederland ook mee in de keuze, zo stel hij tegenover de NOS. "Vanuit mijn eerste periode weet ik wat Steven kan. Hij is nu veel fitter dan hoe hij binnen kwam. Hij traint heel erg goed en kan het verschil maken. Dat zal niet voor de hele wedstrijd zijn, maar we kunnen zijn kwaliteiten goed gebruiken."

Volg hier live Roemenië - Nederland, met alle opmerkelijke gebeurtenissen, uitgebreide statistieken van de wedstrijd en de meest opvallende reacties.

Weinig wijzigingen

Koeman heeft na de dramatische wedstrijd tegen Oostenrijk (2-3 verlies) gekozen voor drie wijzigingen. Bergwijn, Xavi Simons en Denzel Dumfries gaan spelen. "Ik vond het niet nodig om het hele elftal op de schop te gooien. Dat vind ik te rigoureus. Ik heb veel vertrouwen in deze elf."

Bartina Koeman is de vrouw van bondscoach Ronald: ondernemer, moeder van drie en open over avontuurtjes

2 juli 2024, 20:16

Bartina Koeman (63) is de vrouw van Oranje-bondscoach Ronald Koeman (61). Ze kregen een relatie toen het fenomeen 'voetbalvrouw' nog niet zoveel aandacht kreeg als nu. Over Bartina is echter veel te vertellen: ze is ondernemer, de moeder van drie kinderen en helaas kampt ze momenteel met ernstige medische klachten. Haar man hoopt momenteel met Oranje in Duitsland op groot voetbalsucces.

Geen woorden maar daden

Voor het Nederlands elftal is het dinsdagavond tijd om te presteren tegen Roemenië. Bij winst is de kwartfinale een feit. Koeman heeft er zin in. "We hebben de hele week erover na kunnen denken en hebben veel gesproken. Maar het praten is nu over. Het is nu tijd om het te laten zien", aldus Koeman.

Alles over EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.