Ronald Koeman speelt nog tot deze dag 'verstoppertje' na afgang op EK
Ronald Koeman (links) verstopt achter zijn hand. © Getty Images

Ronald Koeman speelt nog tot deze dag 'verstoppertje' na afgang op EK

10:32, 29-06-2024 / Laatste Update: 10:32, 29-06-2024

Er worden nog net geen kamervragen over gesteld, maar Ronald Koeman houdt zich angstvallig stil in de media na de verloren partij op het EK tegen Oostenrijk in de groepsfase. Ondanks dat Nederland als beste nummer 3 doorging naar de achtste finales wilde men antwoorden hebben op het drama tegen de Oostenrijkers. Die komen er voorlopig niet.

Met name Valentijn Driessen liet zich kritisch uit tegenover de KNVB en perschef Bas Ticheler. De altijd spraakzame journalist van De Telegraaf vroeg zich af waarom Koeman zich niet hoefde te verantwoorden na de wedstrijd tegen Oostenrijk. "Hij is toch de leider van de troepen", beargumenteerde Driessen. In plaats daarvan werden aanvoerder Virgil van Dijk en Nathan Aké naar 'het front' gestuurd om moeilijke vragen te beantwoorden.

Wanneer weer persconferentie met Ronald Koeman?

Vandaag (zaterdag) schuiven Bart Verbruggen en Tijjani Reijnders aan voor de persconferentie van het Nederlands elftal. Zondag zijn er twee andere spelers aan de beurt. Maandag hoeft Koeman zich dan pas weer te verantwoorden tegenover de hongerige pers. Dat gebeurt daags voor de achtste finale met Roemenië om 15.45 uur.

Johan Derksen stond pal achter Driessen. "Als hij (Koeman, red.) straks met de cup naar huis gaat, dan wil hij wel uitgebreid praten. Ik vind het heel zwak en onprofessioneel dat zo'n bondscoach niet zegt: 'Jongens, ik ben verantwoordelijk, laat ze maar komen. Ik zit er'", zei De Snor vrijdagavond.

Zijn verantwoordelijkheid

Na de wedstrijd tegen Oostenrijk sprak Koeman wel met de NOS en kort op een persconferentie. Daar benadrukte hij dat de nederlaag zijn verantwoordelijkheid was. "Het grootste gedeelte is een gebrek aan communicatie. Dat is één van de slechtste dingen wat tegen Oostenrijk mis is gegaan. Maar dat is uiteindelijk mijn verantwoordelijkheid. Punt." Bij die punt bleef het ook, want Koeman zei er de dagen erna niets meer over. En het is de vraag of dat maandag wel het geval is.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.