Uitslagen en stand EK 2024, groep C | Engeland groepswinnaar, bizarre situatie rond nummer twee
Declan Rice en John Stones. © Getty Images

Uitslagen en stand EK 2024, groep C | Engeland groepswinnaar, bizarre situatie rond nummer twee

22:59, 25-06-2024 / Laatste Update: 23:00, 25-06-2024

Engeland is een van de grote favorieten voor de winst van het EK en dus gaat iedereen er vanuit dat de ploeg van Gareth Southgate met gemak groep C zal overleven. Gezien de tegenstand in de poule mag dat geen enkel probleem zijn.

Engeland zal zich in Duitsland willen revancheren voor de verloren finale op het eigen Wembley tijdens het vorige EK. Opvallend genoeg jagen The Three Lions nog altijd op de eerste Europese titel in de geschiedenis. Wel werd het in 1966 al eens wereldkampioen. Aan de hand van sterren als Jude Bellingham, Harry Kane en Phil Foden moet het deze zomer eindelijk gaan gebeuren.

Engeland, Denemarken én Slovenië door

Engeland won de groep en is daardoor voorlopig de volgende tegenstander van Nederland in de achtste finale. Daarachter werd het bijzonder spannend tussen Denemarken en Slovenië. Na drie duels eindigden de twee landen éxact gelijk in alles en dus moest de stand van de EK-kwalificatie de doorslag geven.

Stand Groep C

Uitslagen Groep C

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale EK-pagina al het laatste nieuws rond Oranje en alle andere deelnemende landen. Check verder ook alle selecties, groepsindelingen en de wedstrijden.