Terugkijken: de persconferentie van Ronald Koeman en Nathan Aké voor Nederland - Frankrijk
Ronald Koeman en Nathan Aké schuiven donderdagavond vanaf 19.45 uur aan voor de persconferentie voor Nederland - Frankrijk op het EK. ©ANP/Pro Shots, beeldbewerking Sportnieuws.nl.

Terugkijken: de persconferentie van Ronald Koeman en Nathan Aké voor Nederland - Frankrijk

18:00, 20-06-2024 / Laatste Update: 21:10, 20-06-2024

Het Nederlands elftal is aangekomen in Leipzig voor de wedstrijd tegen Frankrijk op het EK voetbal. Bondscoach Ronald Koeman hield daar een persconferentie. Naast hem schoof verdediger Nathan Aké aan. Bekijk hieronder de persconferentie terug.

Het ging tijdens de mediabijeenkomst veel over Frankrijk. De tegenstander is in de ban van de neusblessure die sterspeler Kylian Mbappé opliep in het eerste groepsduel met Oostenrijk. Het meespelen van hem was hét grote item in aanloop naar Nederland - Frankrijk. "Ik hou me er helemaal niet mee bezig. Ik heb me bezig gehouden met onze eigen ideeën, want daar heb ik wel invloed op", zei bondscoach Koeman.

Aké en Koeman over ophef verklede fans

Tijdens de persconferentie ging het ook kort over de verklede fans van het Nederlands elftal. Bij de wedstrijd tegen Polen verschenen drie jongens als look-a-like van Ruud Gullit, inclusief schmink. Veel mensen vonden dat racistisch, de hoofdpersoon zelf overigens niet. Ook Aké en Koeman dachten er zo over.

"Ik vind het eerlijk gezegd niet zo'n probleem. Als ik gewoon eerlijk mag zijn, vind ik het te ver gaan. Ik denk dat iedereen dat soort dingetjes wel mag doen, in my opinion", aldus Aké. "Hij heeft zelf ook gezegd dat hij het eervol vindt, dus dan moeten we er ook geen heel groot probleem van maken."

Persconferentie terugkijken

Bekijk hieronder de persconferentie van Oranje met Ronald Koeman en Nathan Aké terug.

Groep D

Vrijdag 21 juni om 21.00 uur is de wedstrijd Nederland - Frankrijk op het EK. Scheidsrechter bij die wedstrijd is de Engelsman Anthony Taylor. Zowel Nederland als Frankrijk won zijn eerste groepswedstrijd op het EK. Komt er een winnaar bij het duel, dan is dat land zeker van de achtste finales.

EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.