TV-gids EK 2024: op deze zender kijk je naar Schotland - Hongarije, dé finale van Poule A
Emotie bij Scott McTominay na zijn goal tegen Zwitserland. © Getty Images

TV-gids EK 2024: op deze zender kijk je naar Schotland - Hongarije, dé finale van Poule A

06:00, 23-06-2024 / Laatste Update: 10:47, 23-06-2024

In Poule A maken Duitsland en Zwitserland zondag uit wie er als groepshoofd doorstroomt naar de volgende ronde, maar Schotland - Hongarije wordt misschien wel dé wedstrijd van de avond. Waarom dat zo is en waar de wedstrijd wordt uitgezonden, lees je hieronder.

Een gelijkspel zou gunstig zijn voor zowel Duitsland als Zwitserland, dus een salonremise daar is een realistisch scenario. Er zijn redenen waarom dat wél een leuke wedstrijd kan worden, maar die vallen in het niet bij de verwachtingen rondom Schotland - Hongarije, de wedstrijd die tegelijkertijd wordt gespeeld.

Voorbode voor goals

De Schotten bezitten namelijk slechts 1 punt, terwijl Hongarije nog helemaal puntloos is. Dat klinkt weinig belovend, maar: het betekent ook dat beide ploegen vol voor de winst moeten gaan.

De kans dat Schotland als beste nummer drie doorgaat als het gelijkspeelt, is namelijk verwaarloosbaar. Met twee punten wordt die kans al klein, laat staan met het erbarmelijke doelsaldo dat de ploeg van Steve Clark heeft na de 5-1-nederlaag tegen Duitsland. Hongarije moet winnen om überhaupt van de laatste plaats af te komen.

Twee ploegen die vol voor de winst moeten gaan, dat klinkt als het perfecte recept voor een heerlijke pot voetbal. Met de fysieke kwaliteiten waarover beide ploegen beschikken, kan het weleens een wedstrijd met een heel hoog tempo worden. Dat de defensies van beide ploegen nog niet erg stabiel ogen - Schotland kreeg al 6 goals tegen, Hongarije incasseerde er 5 - lijkt een voorbode voor veel goals.

Zender Schotland - Hongarije

Waar zijn die goals dan te zien? Omdat de andere groepswedstrijd op het vaste kanaal wordt uitgezonden, moet voor deze pot naar NPO 3 worden gezapt. De wedstrijd begint om 21.00 uur, tien minuten daarvoor kan worden voor de opkomst en volksliederen.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.