Veel vertrouwen in Nederland: alleen deze twee landen hebben meer kans op de Europese titel
Wout Weghorst © ANP

Veel vertrouwen in Nederland: alleen deze twee landen hebben meer kans op de Europese titel

07:47, 27-06-2024 / Laatste Update: 07:56, 27-06-2024

Nu het schema voor de knock-outfase op het EK bekend is groeit het vertrouwen in het Nederlands elftal weer. Niet alleen bij de Oranjefans, maar ook bij sportdatabureau Nielsen's Gracenote.

Het Nederlands elftal is gestegen op de lijst van kanshebbers voor de Europese titel voetbal. Het sportdatabureau schat de kans inmiddels op 11,6 procent dat Oranje Europees kampioen wordt. Alleen Spanje (17,0 procent) en Duitsland (12,8 procent) zouden betere papieren hebben.

Oranje hoeft niet te wanhopen op EK: nog altijd reële kans op titel na pijnlijke nederlaag

26 juni 2024, 07:10

Het Nederlands elftal verloor dinsdag na een wanvertoning met 3-2 van Oostenrijk en eindigde daardoor als derde in de groep op het EK. De vrees voor de volgende ronde is groot, want daarin wacht waarschijnlijk een topland. Toch laat de geschiedenis van EK's (en WK's) zien dat een nederlaag in de groepsfase helemaal geen slecht nieuws hoeft te betekenen. Daar weet bondscoach Ronald Koeman natuurlijk alles van.

Nederland stelde zwaar teleur in de laatste verloren groepswedstrijd tegen Oostenrijk (2-3). De meeste fans hadden de hoop voor de rest van het toernooi na die pijnlijke nederlaag al opgegeven. Maar juist die nederlaag zou gunstig uit kunnen pakken voor Oranje.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman zit als nummer 3 van de groep aan de andere kant van het speelschema dan sterke landenploegen als Spanje, Duitsland, Frankrijk, Portugal en België.

Nederland stuit komende dinsdag op Roemenië in de achtste finales. De winnaar van die wedstrijd ontmoet Oostenrijk of Turkije bij de laatste acht.

EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.