Verbluffend koningskoppel Ighalo - Deeney 'on fire' (video)
i

ProShots

Verbluffend koningskoppel Ighalo - Deeney 'on fire' (video)

Bart van der Wijst • 17:57, 29-12-2015 / Laatste Update: 16:12, 08-01-2024

Ken je het koningskoppel Ighalo - Deeney van Watford al? Nee? Dat wordt dan snel tijd. Ze scoren aan de lopende band in de Premier League. De 1-1 van Odion Ighalo tegen de Spurs maandag was alweer de 20ste goal van het verrassende duo. Samen met Troy Deeney zorgt hij voor een enorm succes bij Watford, dat dit jaar pas promoveerde. Wat zijn precies de prestaties van de heren?

Scherp voor het goal

Met 14 doelpunten staat Ighalo derde op de topscorerslijst in Engeland. Hij moet alleen Jamie Vardy en Lukaku voor zich houden. Beiden vonden al 15 keer het net. De Nigeriaan is vlijmscherp binnen het vijandelijke zestienmeter. Al zijn goals zijn in het strafschopgebied gemaakt. De aanvaller scoorde in totaal 34 keer voor Watford sinds zijn komst van Udinese in 2014.

(tekst loopt door onder plaatje)

Alle 14 goals van Odion Ighalo vielen binnen het zestienmetergebied. 

Doelpuntenmachine Ighalo - Deeney

Ighalo vormt bij Watford samen met 'the skipper' Troy Deeney de aanval. Het 4-4-2 systeem van manager Quique Sánchez Flores is een dreiging voor iedere tegenstander. Met name de grote clubs hebben het lastig op Vicarage Road. De spitsen spelen nu voor het tweede seizoen samen in de voorhoede. Vorig jaar loodsten ze Watford naar de Premier League. Van de 91 doelpunten die de club maakte in de Championship, waren er 41 van het duo Ighalo - Deeney.

Thanks to God,My family,My team mates for a great 2015 and most especially @T_Deeney who assisted me in scoring 30? pic.twitter.com/GJtRXWrB9c

— JUDE (@ighalojude) 29 december 2015

Fantastic year bro been a pleasure to be involved ???? https://t.co/YxRdC8sPol

— Troy Deeney (@T_Deeney) 29 december

Spelbepalend

Troy Deeney verliet in 2010 Walsall om voor Watford te gaan spelen. In de seizoenen die volgden groeide hij uit tot een boegbeeld van de club én werd hij aanvoerder. Deeney scoorde tot nu toe 77 treffers voor The Hornets. Dit jaar staat de teller op zes, waarvan vier strafschoppen. De Engelsman is dit seizoen ook belangrijk als aangever, hij gaf 27 spelbepalende 'key-passes' waarvan er 6 een assist opleverden.

Key-passes gegeven door Troy Deeney dit seizoen, met name door het centrum is hij gevaarlijk.

Krachtpatser Deeney

Troy Deeney is een beest. Met 90 kg is hij zeker geen lichtgewicht, maar een groot deel daarvan bestaat uit spieren. Hij is een plaag voor iedere verdediging, en dan gaat het niet over het feit dat hij samen met zijn 'maatje' Ighalo ruim 83% (!) van de goals van Watford maakt. Het is de fysieke strijd die Deeney levert tijdens de wedstrijden. Hij staat om eenzame hoogte als het gaat om gewonnen duels als aanvaller in de Premier League. Hij buffelt, vecht en sleurt over het veld, zoals een aanvoerder dat hoort te doen.

Met 108 gewonnen kopduels kun je wel stellen dat hij een ideale targetman is in de spits, maar ook op de grond wint hij ruim 45% van zijn duels. Daarnaast zijn zowel Deeney als Ighalo echte kilometervreters. Beiden hebben al meer dan 175 kilometer, wat voor aanvallers een hoog aantal is. Alleen Jamie Vardy rende meer dan de twee aanvallers van Watford.

Check hier hoe belachelijk veel duels Deeney wint.

De meesterlijke acties én goals van Odion Ighalo:

Door: Bart van der Wijst

Statistieken van Squawka