West Ham wint degradatiekraker en duwt Southampton diep in de problemen

Pro Shots / Action Images

admin • 19:55, 31-03-2018 / Laatste Update: 08:40, 07-01-2024

De absolute slotfase in de Premier League komt steeds dichterbij en vooral onderin is het razend spannend. De punten zijn in deze fase van de competitie kostbaar en als je dan je directe concurrent met 3-0 afdroogt, moet dat een heerlijk gevoel geven. West Ham (nummer 17) gaf Southampton (nummer 18) in het London Stadium een flink pak slaag.

Arnautovic belangrijk

Nog voor rust was het 6-puntenduel al beslist. West Ham schoot als een razende uit de startblokken en stond na 17 minuten al op een 2-0 voorsprong. João Mario prikte de openingstreffer binnen, Marko Arnautovic scoorde vlak daarna weer. De oud speler van FC Twente maakte in de blessuretijd van de 1ste helft ook nog de 3-0. Wedstrijd beslist.

Exactly the 45 minutes we were after 👏#WHUSOU #COYI pic.twitter.com/kIaVwN7MlL

— West Ham United (@WestHamUtd) March 31, 2018

West Ham pakte dus 3 kostbare punten en dat was alweer een tijdje geleden voor de mannen van David Moyes. Op 10 februari werd er voor het laatst gewonnen. Sowieso was een 'clean sheet' ook wel gewenst voor 'The Hammers'. In de laatste 3 wedstrijden kregen ze maar liefst 11 goals tegen (4 tegen Liverpool, 4 tegen Swansea en 3 tegen Burnley).

Degradatiestress bij 'The Saints'

Southampton ziet nu wel echt diep in de degradatieshit. Waar ze de afgelopen seizoenen werden geprezen voor hun voetbal en het aankoopbeleid is het dit seizoen in de competitie kommer en kwel. In de FA-Cup staan ze wel verrassend in de halve finale, maar met plek 18 in de competitie is het verschil heel groot. Als Southampton daar in mei ook nog staat, degradeert de ploeg.

Ook nieuwe manager Mark Hughes, die Mauricio Pellegrino opvolgt, weet nog geen gewenst schokeffect te brengen. De laatste overwinning van 'The Saints' komt van 2 februari, op bezoek bij West Bromwich Albion. Echt makkelijker wordt het er ook niet op. De komende 2 wedstrijden bestaan uit een trip naar Arsenal en een thuiswedstrijd tegen Chelsea.