Woeste Inter-trainer Mancini steekt middelvinger op en beledigt verslaggeefster (video)

Woeste Inter-trainer Mancini steekt middelvinger op en beledigt verslaggeefster (video)

admin • 11:50, 01-02-2016 / Laatste Update: 21:53, 12-12-2023

Roberto Mancini was zondag woest na de 3-0 nederlaag tegen AC Milan. De coach van Inter stak zijn middelvinger op naar supporters van de tegenstander en kwam in een verhitte discussie verzeild met een tv-verslaggeefster.

Spécial Football ⚽️ on Twitter

Mancini omschreef het optreden van de arbitrage bij de derby van Milaan als 'rampzalig'. De trainer werd tijdens de wedstrijd naar de tribune gestuurd. ,,Ik heb niks beledigends gezegd. Maar de scheidsrechters zijn tegenwoordig erg gevoelig'', zei de trainer, die toegaf zijn middelvinger te hebben opgestoken naar sarrende fans van AC Milan.

De trainer vond dat zijn ploeg zwaar benadeeld was. ,,Milan had in de eerste helft al een rode kaart moeten hebben, toen hun laatste verdediger een overtreding maakte. Misschien kent de scheidsrechter de regels niet. Deze scheidsrechter was de slechtste man op het veld, hij was rampzalig.''

Inter was met Kerstmis nog koploper in de Serie A, maar is inmiddels afgezakt naar de vierde plek. In 2016 won de ploeg slechts een van de vijf duels. ,,De resultaten zijn niet positief voor ons'', besefte Mancini. ,,We moeten dat accepteren en kunnen niks anders doen dan hard werken.''

Ruzie met verslaggeefster

Bij een 1-0 voorsprong voor Milan miste Mauro Icardi namens Inter een strafschop, volgens Mancini het kantelpunt in de wedstrijd. Vorige week had de trainer zijn spits flink bekritiseerd na het missen van een grote kans. Toen een tv-verslaggever aan Mancini vroeg of die kritiek het zelfvertrouwen van Icardi had aangetast, ontstak de coach in woede. ,,De trainer gebruikte schuttingtaal in zijn antwoord en vloekte nogmaals toen hij zijn headset afdeed.

Het wangedrag van Mancini is des te opmerkelijker omdat hij twee weken geleden Napoli-trainer Sarri slecht gedrag verweet. Sarri werd na zijn scheldpartij voor twee duels geschorst.