Fabio Jakobsen staat na zware dag in Tour al meer dan een uur (!) achter op Tadej Pogacar
Fabio Jakobsen (r) naast Mark Cavendish. © Getty Images

Fabio Jakobsen staat na zware dag in Tour al meer dan een uur (!) achter op Tadej Pogacar

18:21, 30-06-2024 / Laatste Update: 20:05, 30-06-2024

Opnieuw een zware dag voor Fabio Jakobsen in de Tour de France. De sprinter van Team dsm–firmenich PostNL heeft het dit jaar bijzonder moeilijk als de weg wat omhoog loopt en ook zondag bracht hem dat in de problemen.

Jakobsen baalde eerder dit seizoen tijdens de Ronde van Italië al stevig, omdat hij het peloton niet kon volgen zodra het bergop ging. Hij liet toen weten te denken dat het aan zijn trainingen lag, die sinds zijn overstap naar de Nederlandse ploeg waren veranderd.

Fabio Jakobsen gaat niet meer van start in Giro d'Italia na zware valpartij

16 mei 2024, 11:03

Fabio Jakobsen verlaat de Ronde van Italië vanwege de gevolgen van zijn valpartij. De 27-jarige sprinter van team dsm-firmenich PostNL werd in de elfde etappe onderuit geschept door een andere renner, waardoor hij hard in contact kwam met het asfalt. Donderdagochtend werd duidelijk dat hij niet in staat is om de ronde voort te zetten.

Ook in de Tour is hetzetfde patroon te zien bij de voormalig Nederlands kampioen. In de eerste etappe kwam hij zaterdag met onder meer de kotsende Mark Cavendish ruim 40 minuten naar winnaar Romain Bardet over de streep. Een dag later, in een minder zware etappe, moesten beide renners het peloton opnieuw laten gaan.

Waar Cavenish in het gezelschap van onder meer ploeggenoot Cees Bol met nog 50 kilometer te gaan zo'n anderhalve minuut achter het peloton reed, had Jakobsen al drie minuten achterstand. Ook de Nederlander had gezelschap van een aantal ploeggenoten.

Aan de finish had de grote groep met sprinters als Dylan Groenewegen uiteindelijk ruim 20 minuten achterstand op dagwinnaar Kévin Vauquelin. Jakobsen en Cavendish kwamen met flink wat ploeggenoten 24,35 minuten na de eerste renner over de streep. Na twee dagen hebben de twee zo al meer dan een uur achterstand op leider Tadej Pogacar.

Uitslagen en klassementen Tour de France 2024 | Tadej Pogacar terug in het geel, Jonas Vingegaard op achterstand

2 juli 2024, 17:12

De Ronde van Frankrijk is in Florence van start gegaan. De vierde etappe werd een prooi voor Jonas Vingegaard. De gele trui wisselde van schouders: Richard Carapaz kon het tempo op het klim van buitencategorie niet bijbenen, waardoor ritwinnaar Tadej Pogacar woensdag in de gele trui rijdt. Bekijk hier de complete rituitslag en de klassementen. Check ook het overzicht met het te winnen prijzengeld.

Alles over de Tour de France

De Ronde van Frankrijk begint zaterdag in Italië met een rit van Florence naar Rimini. Bekijk op onze speciale pagina over de Tour de France al het laatste nieuws, het volledige rittenschema en de rituitslag en standen in de overige klassementen en de lijst met alle deelnemers. Check ook het overzicht met het te winnen prijzengeld.