Tour de France 2024 | Ook op dag twee weer een Nederlander in de aanval in pittige heuvelrit
Mike Teunissen voert de kopgroep aan. © AP

Tour de France 2024 | Ook op dag twee weer een Nederlander in de aanval in pittige heuvelrit

12:05, 30-06-2024 / Laatste Update: 17:38, 30-06-2024

Het peloton van de Tour de France reed vandaag de tweede etappe. Na de loodzware opening van Florence naar Rimini in etappe één, werd er vandaag weer flink geklommen.

Waar de eerste etappe van de Tour de France in Italië deels in het teken stond van tweevoudig Tourwinnaar Gino Bartali, werd in de tweede etappe eer bewezen aan Marco Pantani, de overleden winnaar van 1990. Het was opnieuw een heuvelachtige rit met een lastige finale in Bologna.

De rit start in Cesenatico, waar de beroemde klimmer ligt begraven, en voert via onder meer drie beklimmingen van de derde categorie en een van de vierde categorie naar Bologna. Daar moet nog twee keer de steile Côte de San Luca, bekend uit de Ronde van Emilië, worden beklommen. Primoz Roglic won de Italiaanse eendagswedstrijd met de klim in Bologna drie keer.
Bekijk de uitslag van de etappe hieronder (misschien moet je de pagina even vernieuwen om de widget te laden):

Tour de France

De Ronde van Frankrijk begint zaterdag in Italië met een rit van Florence naar Rimini. Bekijk op onze speciale pagina over de Tour de France al het laatste nieuws, het volledige rittenschema en de rituitslag en standen in de overige klassementen en de lijst met alle deelnemers. Check ook het overzicht met het te winnen prijzengeld.