Wout van Aert en ploeggenoot tegen de grond in tweede Tour-etappe, weer tegenslag voor Visma
Wout van Aert laat zich behandelen. © AP

Wout van Aert en ploeggenoot tegen de grond in tweede Tour-etappe, weer tegenslag voor Visma

15:20, 30-06-2024 / Laatste Update: 17:25, 30-06-2024

Opnieuw een tegenvaller voor Visma - Lease a Bike. Was het gisteren Wilco Kelderman die tegen de grond ging, in de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk waren het Wout van Aert en Matteo Jorgenson.

Op 85 kilometer van de finish was er achterin het peloton een valpartij te zien. Naast Van Aert en Jorgenson was Laurens de Plus het grootste slachtoffer. De meesterknecht van Ineos liet flink wat schaafwonden op. De drie renners konden allemaal hun weg vervolgen en Van Aert stak zelfs zijn duim op om aan te geven dat het allemaal mee viel.

Van Aert, Jorgenson en De Plus gingen allemaal bij de rondedokter langs en weden behandeld aan hun verwondingen. Door de valpartij viel het tempo in het peloton even stil. Goed nieuws voor de kopgroep, met onder meer Mike Teunissen, die weer even wat meer ruimte kreeg. De Nederlander kon in de finale uiteindelijk geen rol van betekenis spelen. De zege was voor Kévin Vauquelin, het geel voor Tadej Pogacar.

Van Aert reed zaterdag zijn eerste wedstrijddag sinds hij eind maart zwaar gewond raakte bij een heftige valpartij in Dwars door Vlaanderen. Een koers die vervolgens overigens gewonnen werd door Jorgenson. Alleskunner Van Aert werd zaterdag meteen derde in de eerste Tour-etappe en was na afloop zichtbaar geraakt.

Alles over de Tour de France

De Ronde van Frankrijk begint zaterdag in Italië met een rit van Florence naar Rimini. Bekijk op onze speciale pagina over de Tour de France al het laatste nieuws, het volledige rittenschema en de rituitslag en standen in de overige klassementen en de lijst met alle deelnemers. Check ook het overzicht met het te winnen prijzengeld.