Noppie krijgt kansen genoeg maar verliest Lakeside-finale

Getty

admin • 21:09, 15-01-2017 / Laatste Update: 20:06, 07-01-2024

Danny Noppert heeft zondag bijna voor een enorme sensatie gezorgd door als debutant direct Lakeside te winnen. De 26-jarige darter uit Joure was de hele week de beste darter op het podium en begon ook met hogere gemiddelden dan tegenstander Glen Durrant aan de wedstrijd. Noppie kreeg kansen genoeg, maar gooide de dubbels niet goed genoeg en verloor: 7-3.

Het begon allemaal met een vreselijk rare leg. Durrant pleurde 7 van de 9 darts voor een 9-darter perfect in het bord, maar miste vervolgens de triple 19 op dart 8. Doordat hij liefst 7 keer een dubbel miste, kon Noppie weer dichtbij komen. Ook die gooide echter dramatisch op de dubbels, waardoor hij gelijk gebroken werd door Durrant. Vervolgens gooide hij de set uit met 3-1.

Noppie slaat terug

In set 2 gooide Noppert de dubbels wat beter en kwam hij terug in de wedstrijd. De 1e drie legs waren allemaal breaks, waarvan 2 voor de Nederlander. Met gemiddelden van rond de 90 was het allemaal niet extreem hoogstaand, maar spannend was het wel. Noppert mikte in de 4e leg 72 uit en kwam zo op 1-1 in sets. In de 3e set waren gek genoeg weinig breaks. Zowel in de 3e als in de 4e leg gooide Noppie in 1 keer zijn dubbel uit. Met een break werd het 2-1 in sets voor de Nederlander.

Durrant beter

Die goede lijn trok Noppert niet door. In de 4e set was Durrant een slag beter. De nummer 1 van de 'BDO-wereld' liep rap uit naar 2-1 en kwam toen in een rommelige leg terecht. Noppert lag ver achter, maar Durrant gooide zichzelf dood op dubbel 1. Onze landgenoot profiteerde niet, waarna de Brit alsnog de set pakte: 2-2. De 5e set was echt leuk om naar te kijken. Op 1-1 was Noppie onderweg naar een 12-darter, maar hij miste en had 2 slechte beurten. Durrant brak en trok de set naar zich toe: 3-2.

De 26-jarige Noppert, debutant op het WK, herpakte zich daarna knap. Direct na de klap in de vorige set brak hij Durrant maar weer eens, waarna hij de boel met wat horten en stoten binnenhaalde. Met 3-3 gingen de mannen de kleedkamer in. Geen idee wat er met Noppert gebeurde in dat intermezzo, maar in de 7e set gooide hij niet best. Durrant blies hem met 3-0 van het podium en kwam op een 4-3 voorsprong in de spannende finale.

Schrapen

Het bleef schrapen met de dubbels. Noppert brak weliswaar zijn tegenstander in de 1e leg van de 8e set, maar gaf daarna de boel weg door beurt op beurt zijn dubbels te missen en uiteindelijk 'no score' neerzette op dubbel 1. Er leek een kritieke break te zijn geweest toen Noppie op 2-1 de set mocht uitgooien, maar hij verprutste die kans glorieus. Durrant kwam terug en won de set. Het werd erg moeilijk nu, want Duzza stond 2 sets voor: 5-3.

De tendens van de 8e set was ook in de 9e te zien in Frimley Green. Durrant was bepaald niet onverslaanbaar, maar Noppert kon niet profiteren van de fouten van zijn tegenstander. Hij brak weliswaar in de 1e leg van de 10e set, maar Durrant trok het daarna gelijk weer recht naar 1-1. Ongelooflijk maar waar, was Noppert daarna weer nipt de beste terwij Durrant begon. En jawel: Durrant brak weer en had nog maar 1 leg nodig. Met 16 en dubbel 16 gooide hij het uit. Noppie baalde en schudde zijn hoofd.