Uitstekende Lukaku bezorgt België eerste winst (video)

admin • 18:50, 18-06-2016 / Laatste Update: 10:52, 05-01-2024

Romelu Lukaku heeft z'n status zaterdagmiddag eindelijk waar gemaakt. De lange, brede spits bezorgde België met 2 goals de overwinning op Ierland: 3-0. Ook Axel Witsel scoorde.

De eerste helft was eigenlijk zoals het hele EK al is: saai en niet aantrekkelijk. Ierland verdedigde, België probeerde het wel, maar kwam er niet door. Kort voor de rust was alleen Toby Alderweireld dicht bij het openingsdoelpunt. Zijn inzet werd van de doellijn gehaald.

De thee in de rust deed België goed, want in de 48e minuut was het Lukaku die scoorde. De bekritiseerde spits Lukaku schoot de bal, na een pass van Kevin De Bruyne, buiten bereik van keeper Darren Randolph binnen. De Ieren moesten daarna wel de verdedigende stellingen verlaten, waardoor België meer ruimte kreeg om aanvalsacties op te zetten.

En da's 2! En 3!

In de 61e minuut besliste Axel Witsel de wedstrijd met een fraaie kopbal: zijn bal ging via de keeper in de lange hoek: 2-0. De Rode Duivels gingen daarna op zoek naar nóg een treffer. En die werd 9 minuten later al gevonden. Na weer een goeie counter tikte Lukaku de winnende 3-0 binnen na een heerlijke actie van Hazard.

En dus vierden de Belgen een lekker feestje. Onze Zuiderburen zijn los!

De fans vieren een feestje. De Belgen zijn na rust eindelijk losgekomen op Euro 2016 #belierpic.twitter.com/uMD8MuV4f9