Cocu: ‘We hebben gefaald als we geen kampioen worden’

11 januari 2017

Pro Shots

Philip Cocu wil koste wat het kost kampioen worden met PSV. Als ze daar niet in slagen dan hebben ze 'met z'n allen gefaald', zegt hij tegenover de NOS. Hij weet dat PSV een flink aantal punten achterstaat op Feyenoord, maar hij heeft er wel nog goede hoop in.


Vechten
Cocu is niet blij met de 1e seizoenshelft, maar geeft niet zomaar op en toont zich strijdbaar. "Als we kijken hoe de eerste seizoenshelft is verlopen, dan staan we natuurlijk niet op de positie waar we willen staan, maar we hebben nog wel iets om voor te vechten", zegt Cocu.

4-4-2
Ook reageert Cocu op de vraag of hij in de 2e seizoenshelft met het 4-4-2-systeem gaat spelen in plaats van de gebruikelijke 4-3-3. Cocu geeft aan dat hij 4-4-2 wil kunnen spelen als het moet, maar dat het niet hét systeem is. "Als je een ander systeem wil gebruiken dan moet je daar buiten de training ook gebruik van maken." Cocu doelt daarmee waarschijnlijk op de oefenwedstrijden tijdens de winterstop.

Nog niet gespeeld
Volgens Cocu is de competitie zeker nog niet gespeeld. "In het verleden is gebleken dat heel veel mogelijk is en er is niets zeker met deze stand. Misschien gaat titelstress wel een rol spelen bij Feyenoord en de onderlinge wedstrijden zijn erg belangrijk."

Falen
Cocu geeft wel aan, dat als het niet lukt, PSV het goed verprutst heeft. "Ik vind dat we gefaald hebben als we geen kampioen worden. Je weet dat het niet altijd een succesverhaal wordt, maar als je dat niet haalt dan heb je met z'n allen gefaald."

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht