Klaassen neemt winnend Ajax bij de hand

Proshots

admin • 18:27, 28-08-2016 / Laatste Update: 19:05, 07-01-2024

Ajax heeft de nederlagen tegen Willem II en FK Rostov van zich afgespoeld. Op bezoek bij Go Ahead Eagles maakten de Amsterdammers hun favorietenrol wél waar en wonnen gemakkelijk met 0-3.

Onana pakt hem wel

Even leek de wedstrijd met een domper te beginnen voor de gasten, aangezien GAE na twintig minuten spelen een penalty kreeg. Maar Ajax had met André Onana een keeper opgesteld die, in tegenstelling tot voorganger Jasper Cillessen, wel een bal vanaf 11 meter kan houden en dus bleef de brilstand op het bord.

Klaassen

Drie minuten later maakte Davy Klaassen hier verandering in. Met een schot van buiten het zestienmetergebied zette hij de Amsterdammers op een bevrijdende voorsprong. Vlak daarna kreeg Ajax een penalty en zij wisten wel om te gaan met het buitenkansje. Het was wederom Klaassen die voor de treffer zorgde. Zijn seizoenstotaal kwam hiermee op 8 goals in evenzoveel wedstrijden.

'Winnende'

Na rust ging Ajax op zoek naar nog meer goals en vond er nog eentje. Een half uur voor tijd mocht Nemanja Gudelj aanleggen voor een vrije trap en krulde deze mooi naast keeper Theo Zwarthoed, die aan de grond genageld stond. De Serviër besliste hiermee direct de eindstand: 0-3.