Jamie Vardy scoort na 14 wedstrijden weer eens

admin • 23:55, 15-11-2016 / Laatste Update: 14:52, 07-01-2024

Het Engelse nationale elftal gaf dinsdag in eigen huis een overwinning weg tegen Spanje. Adam Lallana (strafschop) en Jamie Vardy scoorden voor The Three Lions, Iago Aspas en Isco deden dat voor Spanje.

Spanje kon in de beginfase van de wedstrijd makkelijk mee met de thuisploeg. Via de zijkanten werd het een aantal keer gevaarlijk, kansen kreeg Engeland voor het eerst. Jamie Vardy werd gelanceerd, maar faalde oog in oog met doelman Pepe Reina.

Pingel

Toen de spits van Leicester City voor een tweede keer voor Reina verscheen, kwam de Engelsman wel als winnaar uit de strijd. Hij scoorde niet: dat werd hem onmogelijk gemaakt door de arm van Reina. De scheidstrechter wees naar de penaltystip, Liverpool-speler Adam Lallana zette na 9 minuten de openingstreffer op zijn naam.

Jamie Vardy strikes again

Spanje kon het overwicht in balbezit maar niet omzetten in kansen en doelpunten. De gehele tweede helft domineerden de gasten. Engeland kon zich af en toe onder de druk uit voetballen. Langzaam werd de partij onvriendelijker. De scheidsrechter moestkeer op keer naar zijn borstzak grijpen om een speler op de bon te slingeren.

Jamie Vardy, die al 14 wedstrijden droog stond, leek hij met zijn langverwachte treffer een einde te maken  aan de spanning in de wedstrijd. Net als in de eerste helft sliepen de Spanjaarden bij het hervatten van het spel. Drie minuten na rust kopte Vardy loeihard de 2-0 op het scorebord.

In het slot van de wedstrijd liet oud-Liverpool-speler Iago Aspas nog even zien waarom hij mocht debuteren voor de Spaanse ploeg. Na een individuele actie krulde hij de bal prachtig in de bovenhoek. Die goal leek alleen voor de statistieken, totdat Isco in de blessuretijd alsnog voor de gelijkmaker aantekende.