Kwakkelend United boekt zege dankzij wereldgoal Rooney (video)

admin • 18:49, 02-01-2016 / Laatste Update: 13:15, 12-12-2023

Manchester United wist vandaag in eigen huis met 2-1 te winnen van Swansea City. Dit was voor de ploeg van Van Gaal de eerste zege na zeven wedstrijden zonder een driepunter. De vorige zege in de Premier League dateerde alweer van 21 november vorig jaar toen Watford werd verslagen (2-1). De overwinning was alles behalve prachtig, maar daar zal Van Gaal maling aan hebben.

De eerste helft was een helft waarin weinig gebeurde. De tweede helft daarentegen begon meteen spectaculair. United kwam in de 46e minuut via Anthony Martial op een 1-0 voorsprong. De Fransman kopte geheel vrijstaand zijn vijfde goal van het seizoen binnen.

Swansea slaat terug

Swansea City deed via Gylfi Sigurdsson wat terug in de 69e minuut. De IJslander kopte de bal knap langs De Gea. Een stand die voor Van Gaal dodelijk geweest zou kunnen zijn. Iets dat bij Wayne Rooney waarschijnlijk ook heeft doorgedrongen. De Engelsman scoorde in de 76e minuut op prachtige wijze de 2-1. Na een strakke voorzet van Martial vanaf de linkerkant, werkte Rooney de bal achter zijn standbeen de bovenhoek in. Zie de beelden hieronder: