Romario (58) wil weer voetballen: 'Als de trainer me niet opstelt, dan ontsla ik hem'
Romario © Getty Images

Romario (58) wil weer voetballen: 'Als de trainer me niet opstelt, dan ontsla ik hem'

10:30, 27-04-2024 / Laatste Update: 11:43, 27-04-2024

Romario maakte deze maand bekend dat hij heeft besloten om weer te gaan voetballen. De 58-jarige Braziliaan gaat na een pauze van vijftien jaar aan de slag bij América de Rio de Janeiro. Hij is zelf voorzitter van die club.

De oud-PSV'er heeft daarom wel wat in te brengen in het team, en zal zo misschien zelfs een basisplaats kunnen afdwingen. "Als de trainer me niet opstelt, dan ontsla ik hem. En als spelers niet naar mij passen, krijgen ze een boete", vertelde Romario met een lach.

Josué Teixeira, de huidige coach van América, zal de spits dus toch af en toe op het opstellingsformulier moeten zetten. Voor Romario komt met zijn comeback als voetballer een droom uit. Hij kan nu namelijk samenspelen met zijn zoon Romarinho.

Met brancard van het veld

Toch zal Romario voor wat speelminuten ook gewoon moeten meetrainen. De eerste training bij America achter de rug. Volgens Daily Mail verzuchte Romario daarna: "Ik ben verdomd moe!".

"Straks word ik op een brancard opgehaald. Ik heb al zestien jaar niet getraind. Het lukte nog net om een beetje te rennen. Maar laat me dit duidelijk maken: ik ga niet de hele competitie spelen. Ik wil hier en daar wat minuten pakken."