Zo verliepen de eerste drie groepswedstrijden in de CL voor PSV (video)

admin • 14:49, 03-11-2015 / Laatste Update: 07:37, 13-12-2023

PSV neemt het dinsdagavond in de groepsfase van de Champions League op tegen VfL Wolfsburg. De ploeg van trainer Philip Cocu haalde uit de eerste drie wedstrijden drie punten en staat onderaan in groep B. Hoe verliep het de Eindhovenaren in de eerste wedstrijden in het miljoenenbal? Hier een overzicht.

PSV - Manchester United (2-1)

In de eerste poulewedstrijd nam PSV het op tegen het Manchester United van Louis van Gaal. Deze wedstrijd stond in het teken van de terugkeer van Memphis Depay in Eindhoven, nadat hij in de zomer de overstap had gemaakt van PSV naar Manchester. De landskampioen van Nederland verraste in de eerste wedstrijd en won met 2-1 van het grote United. PSV kwam nog op 1-0 achterstand door een doelpunt van jawel, Memphis, maar door goals van Hector Moreno en Luciano Narsingh won PSV en pakte het de eerste drie punten.

CSKA Moskou - PSV (3-2)

Na de stunt tegen United speelde het elftal van Cocu tegen CSKA Moskou. De Russische club had de eerste wedstrijd met 1-0 verloren van Wolfsburg maar tegen PSV begon het uitstekend aan de wedstrijd. Al na 8 minuten kwamen de Russen op voorsprong. CSKA ging door en met de rust stond het 3-0. Een dramatisch spelend PSV in de eerste helft, een heel ander PSV in de tweede helft. De Eindhovenaren speelden goed en maakten twee doelpunten via Maxime Lestienne. Dichterbij kwam PSV niet.

Vfl Wolfsburg - PSV (2-0)

Opnieuw een uitduel voor PSV. Deze wedstrijd was nog niet bepalend, maar wel belangrijk. Bij winst zetten de Eindhovenaren een grote stap richting overwintering. PSV speelde geen slechte wedstrijd in Duitsland, het had voor rust zelfs de beste kansen. Adam Maher kopte dé kans op de 0-1 naast. In de tweede helft kwam PSV door een dekkingsfout al vroeg op achterstand. Niet veel later werd de 2-0 gemaakt en speelde PSV een verloren wedstrijd. Locadia miste in de slotfase nog een penalty waardoor zelfs een eretreffer uitbleef.

PSV - VfL Wolfsburg begint dinsdagavond om 20.45 in het Philips Stadion. De wedstrijd wordt live uitgezonden op SBS 6.