Bayern München staakt gesprekken met Erik ten Hag, nog geen ontslag bij Manchester United
Erik ten Hag. Getty Images

Bayern München staakt gesprekken met Erik ten Hag, nog geen ontslag bij Manchester United

20:28, 07-05-2024 / Laatste Update: 20:29, 07-05-2024

Bayern München zouden trainer Erik ten Hag hebben benaderd over een terugkeer, meldden Duitse en Engelse media. Hij was eerder al werkzaam bij het tweede elftal van Bayern. De gesprekken krijgen geen vervolg.

Ten Hag stond al een tijdje op de lijst van Bayern met eventuele opvolgers voor Thomas Tuchel, die de club na dit seizoen verlaat. Verschillende potentiële opvolgers zouden Bayern al hebben afgewezen. Daardoor was Ten Hag de volgende topkandidaat. Volgens BILD worden de gesprekken na een eerste contact niet vervolgd.

Afwijzingen

Bayern hoopte eerder al Xabi Alonso na zijn ongekende successen bij Bayer Leverkusen naar München te halen, maar de Spanjaard koos ervoor zijn club trouw te blijven. De club klopte ook bij Julian Nagelsmann aan om terug te keren bij Der Rekordmeister, maar hij liet zich niet verleiden en tekende bij als bondscoach van Duitsland.

'Kamelen rennen niet meer naar Beieren': reputatie Bayern München in puin na derde blauwtje in zoektocht naar trainer

2 mei 2024, 16:37

Bayern München maakte eerder dit seizoen al bekend dat het afscheid gaat nemen van trainer Thomas Tüchel. De club zal hebben verwacht dat er genoeg coaches aan de slag willen gaan in Beieren, maar niets lijkt minder waar. Ralf Rangnick, bondscoach van Oostenrijk, werd namelijk de derde kandidaat die een aanbieding van Bayern afwees. De reputatie van de club heeft dan ook een flinke knauw gekregen.

Ontslag bij United

Ten Hag was tussen 2013 en 2015 al coach van het tweede elftal van Bayern, dus München is geen onbekend terrein voor de Nederlander. Het zou na de slechte resultaten bij United wel lastig zijn om de aanstelling van Ten Hag als perfecte oplossing voor Bayern te verkopen aan supporters.

Het is overigens ook nog mogelijk dat de Nederlander gewoon bij United blijft. Het bestuur overweegt nog om de 54-jarige trainer binnenboord te houden. Er is in ieder geval besloten dat Ten Hag nog tot de FA Cup-finale in zijn functie blijft, meldt het Britse Express.

Ajax

Door de gestopte gesprekken met Bayern is er nog hoop voor Ajax. De Amsterdammers hoopten volgens diverse media op een terugkeer van de succescoach deze zomer.