Memphis Depay scoort nummer van ballenmeisje ondanks kritiek: 'Laat een vrijgezel zijn kans grijpen'
Memphis Depay. Getty Images/X

Memphis Depay scoort nummer van ballenmeisje ondanks kritiek: 'Laat een vrijgezel zijn kans grijpen'

08:25, 07-05-2024 / Laatste Update: 08:30, 07-05-2024

Een inmiddels verwijderde tweet van Memphis Depay heeft tot veel kritiek geleid. De Nederlander schreef dat hij werd afgeleid tijdens een tenniswedstrijd door een ballenmeisje dat hij knap vond. Depay sloeg terug na de kritiek van een journalist.

Depay was aanwezig bij de finale van de ATP in Madrid. Hij kon zich echter niet helemaal op de wedstrijd concentreren. "Iemand leidde me af tijdens de wedstrijd, eerlijk gezegd", schreef de speler van Atlético Madrid op X. "Iemand stuur me haar Instagram. Laten we dineren op de maan."

Slechte dag voor Depay

De post viel niet in goede aarde, en dus besloot de 30-jarige Nederlander deze te verwijderen. Het kwaad was echter al geschied. Journalist Zach Lowy had een schermopname gemaakt en deze op zijn eigen X-pagina gedeeld.

"Geen goede dag voor Memphis Depay", schreef Lowy. "Eerst wordt gespeculeerd dat Atlético zijn contract wil beëindigen en daarna plaatst en verwijdert hij een tweet over een ballenmeisje."

'Check je feiten'

Depay liet het er niet bij zitten en reageerde op de tekst van Lowy. "Mijn dag was geweldig, Zachi. De finale gekeken en haar nummer in mijn telefoon." Het bleek te gaan om een model van midden-twintig. "Laat een vrijgezelle man gewoon zijn kans grijpen. Check je feiten voordat je verhalen verspreidt."

Lowy reageerde op zijn beurt weer op de reactie van Depay, waardoor er een heuse internet-ruzie ontstond. Lezers vonden het wel vermakelijk en hoopten eigenlijk op een 'dissrap-battle' tussen Depay en de journalist.

Contract

Volgens verschillende Spaanse media zou de aanvaller deze zomer mogen vertrekken bij Atletico. Ondanks dat de aanvaller belangrijk is geweest met goals, stond hij voornamelijk langs de kant met blessures. Het contract van Depay eindigt in juni 2025.