Max Verstappen en Lando Norris 'feesten écht hard' samen, maar zijn ook concurrenten
Lando Norris en Max Verstappen. Getty Images

Max Verstappen en Lando Norris 'feesten écht hard' samen, maar zijn ook concurrenten

10:55, 18-05-2024

De zege van Lando Norris tijdens de Grand Prix van Miami werd groots gevierd, samen met Max Verstappen. De Britse coureur doet nog eens een boekje open over de wilde nacht.

Norris liet na afloop van de race weten dat 'hij niet zou gaan slapen en helemaal los zou gaan'. Dat is hem gelukt. Samen met Verstappen en diens vriendin Kelly Piquet maakte hij een nachtclub in Miami onveilig. Anderhalve dag zag hij zijn bed niet, na die eerste overwinning. Hij at, dronk en feestte, vertelt de McLaren-coureur.

"Gedetailleerder ga ik er denk ik maar niet over vertellen", aldus de 24-jarige coureur tegen de pers in Imola. Daar wordt dit weekend de GP van Emilia-Romagna verreden. Daar hoopt Norris weer te kunnen concurreren met Verstappen.

"Ik heb genoten en gefeest. Maar nu op naar de volgende, want ik wil meer. Geeft die zege me nog meer het geloof dat we Red Bull kunnen verslaan? Honderd procent."

Geen besties

Dat Norris goede vrienden is met de huidig wereldkampioen ontgaat ook de andere coureurs in de paddock niet. Ook Lewis Hamilton kreeg de wilde avonturen van de twee mee. "Ik weet niet eens meer goed of ik zelf na mijn eerste zege gefeest heb, maar zeker niet zo goed als Lando en Max", vertelde Lewis Hamilton in Imola. "Die feesten écht hard."

Toch blijven de coureurs ook concurrenten. Verstappen zelf gunde Norris de zege in Miami, zo zei hij na afloop. De twee zijn goede vrienden, maar volgens Norris geen besties. Hij denkt wel dat de nieuwe rivaliteit wat aan de vriendschap kan veranderen. Maar niet in negatieve zin. Daar is Verstappen het mee eens. "Uiteindelijk heb je respect voor elkaar. Op het circuit probeer je elkaar te verslaan, zoals je altijd doet. Maar dan nog kan je altijd een goede verstandhouding hebben."

Zondag 19 mei om 15:00 uur komen de coureurs in actie op de GP van Emilia-Romagna. Op zaterdag 18 mei vindt de kwalificatie plaats om 16:00 uur.