Honkballer wurgt vriendin en kan transfer vergeten
i

ANP

Honkballer wurgt vriendin en kan transfer vergeten

admin • 20:58, 08-12-2015 / Laatste Update: 01:38, 06-01-2024

In de Verenigde Staten werd vanochtend gemeld dat de Los Angeles Dodgers Aroldis Chapman willen overnemen van de Cincinnati Reds. De deal leek in kannen en kruiken, maar de website Yahoo kwam met een politiedocument naar buiten wat alles wel eens zou kunnen veranderen. Chapman zou in oktober zijn vriendin hebben gewurgd en acht schoten hebben gelost in zijn garage.

Volgens Chapmans vriendin begon het incident nadat ze 'iets' had gelezen op zijn telefoon wat ze niet graag had willen zien, aldus het rapport. Chapman pakte vervolgens de telefoon van haar af. Ze gingen naar de thuisbioscoop in de immense villa van de honkballer, waar 'hij haar hard tegen de muur heeft geduwd en vervolgens zijn handen rond haar nek deed zodat ze geen lucht kreeg', zo schrijft Yahoo.

Broer

De broer van Chapmans vriendin kwam vervolgens de bioscoop in en scheidde hen, zo schrijft het rapport. De vriendin rende naar buiten, omdat ze bang was voor haar leven en dat van haar dochter van vier maanden oud.

Schoten

Chapman vuurde vervolgens acht geweerschoten af. Twaalf agenten werden naar Chapmans huis gestuurd en ondervraagden meerdere mensen na het incident, maar besloot niet tot arrestaties over te gaan 'vanwege tegenstrijdige verhalen en wegens gebrek aan medewerking van alle betrokken partijen'.

Straf van MLB

Chapmans advocaat, Jay Reisinger, vertelde aan Yahoo Sports dat ze de beschuldigingen heftig ontkennen, maar de Major League Baseball onderzoekt het incident in het kader van het nieuwe beleid van huiselijk geweld. Als onderdeel van het beleid kan MLB-commissaris Rob Manfred Chapman een straf opleggen, ongeacht of de speler in kwestie schuldig of onschuldig wordt bevonden. Het is dus afwachten of zijn transfer naar de LA Dodgers door kan gaan.