Het is 'do or die' voor herstelde Sanne Wevers tijdens laatste WK-kwalificatiemoment
i

ANP

Het is 'do or die' voor herstelde Sanne Wevers tijdens laatste WK-kwalificatiemoment

admin • 12:34, 13-09-2019 / Laatste Update: 14:11, 08-01-2024

Sanne Wevers maakt zaterdag haar rentree bij de interland in Heerenveen, het 2e en laatste kwalificatiemoment voor het WK. De 27-jarige Wevers komt in actie op brug en balk, het onderdeel waarop ze bij de Olympische Spelen van Rio 2016 goud veroverde.

De turnster had lang last van zowel haar rechterheup als haar rechterbeen. Ondanks die klachten veroverde Wevers vorig jaar de Europese titel op balk. Dit jaar nam de olympisch kampioene echter geruime tijd rust, om zo volledig te kunnen herstellen voor het WK in Stuttgart (4 tot en met 13 oktober). Het EK in Polen liet ze daardoor aan zich voorbij gaan.

Lieke Wevers

Wevers hoopt in Heerenveen te kunnen laten zien dat ze klaar is voor de WK. Tweelingzus Lieke keerde in juni terug in wedstrijdverband, nadat ze een jaar rust had genomen omdat ze zowel fysiek als mentaal 'op' was.

Vera van Pol, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser en Lieke Wevers draaien een volledige meerkamp in de interland. Aan deze interland doen ook Hongarije, Spanje en Zwitserland mee. Bondscoach Gerben Wiersma maakt na de wedstrijd zijn WK-selectie bekend.