'Medische noodsituatie voor Mike Tyson in vliegtuig naar Los Angeles'
Mike Tyson. Getty Images.

'Medische noodsituatie voor Mike Tyson in vliegtuig naar Los Angeles'

17:49, 27-05-2024 / Laatste Update: 17:51, 27-05-2024

Mike Tyson zou acute medische zorg nodig gehad hebben in het vliegtuig. De 57-jarige bokser vloog van Miami naar Los Angeles vliegen, maar kreeg onderweg te maken met een medische noodsituatie. Dat melden ooggetuigen aan In Touch.

"Er was sprake van een medisch noodgeval en er moesten verschillende zorgverleners aan boord van het toestel komen", vertelt een van de getuigen. Maar het vliegtuig kon pas een halfuur later landen op het vliegveld van bestemming.

Voordat het toestel geland was en de zorgverleners het konden betreden, werden al maatregelen genomen. In het vliegtuig werd omgeroepen of er een dokter aan boord was. Die vraag verscheen ook op de schermen.

Volgens een stewardess zou het gaan om "een erg belangrijke passagier, daarom willen we zeker weten dat het goed met hem gaat". Passagiers van de vlucht mochten pas 25 minuten na de landing het vliegtuig verlaten. De zorgverleners waren toen nog bezig met Tyson.

Jake Paul tegen Mike Tyson

Het is te hopen voor Tyson dat de medische situatie geen gevolgen heeft voor zijn voorbereiding op het gevecht met Jake Paul. Het 'gevecht van de eeuw' vindt plaats op 20 juli. Tyson neemt het op tegen de vriend van Jutta Leerdam, die dertig jaar jonger is. Er kwam daarom ook veel kritiek op het gevecht.

"Dit neigt naar mishandeling van een oude man", zei Remy Bonjasky eerder. "Tyson is de beste geweest, maar heeft niet meer dezelfde snelheid en drive. Dat kan ook niet. Daar moet je niet zo'n jong iemand tegenover zetten."

Topfit

Tyson voelt zichzelf ondanks zijn leeftijd nog topfit. Dat komt ook door zijn voorbereiding. Hij doet er alles aan om goed voor de dag te komen tegen Paul. De bokslegende liet weten dat hij richting het gevecht met Jake Paul geen wiet meer gaat roken en geen seks meer gaat hebben.

"Dan gaat hij heel boos zijn en op scherp staan", zei Paul daarover. "Dat is flink angstaanjagend. Hij gaat een gekooid dier zijn, woest en helemaal gevuld." Zelf zou de vriend van schaatsster Jutta Leerdam dat echt niet kunnen.