Serie A: Internazionale wint zonder Dumfries, Romeinse clubs zegevieren ook

Eimert Pruis • 00:40, 28-10-2021 / Laatste Update: 18:06, 05-01-2024

Internazionale heeft de woensdagavond van de Serie A afgesloten met een eenvoudige 0-2-overwinning op Empoli. Zonder Denzel Dumfries, maar met Stefan de Vrij had Inter een makkelijk avondje. AS Roma en Lazio hadden het heel wat lastiger. Roma won met 2-1 bij Cagliari en Lazio boekte ook een minimale overwinning op Fiorentina: 1-0.

Even terug naar Empoli. Daar begon Dumfries weer eens op de bank. Inter lijkt niet tevreden te zijn met de Nederlandse international en denken alweer aan nieuwe rechtsbacks.

Stefan de Vrij speelde wel gewoon en zag hoe Danilo D'Ambrosio Inter op voorsprong zette nog voor rust. Vlak na de thee zaagde Samuele Ricci (Empoli) zijn tegenstander doormidden en kreeg hij terecht rood. Even Later besliste Federico Dimarco de wedstrijd.

De zaag van Ricci

Mourinho wint weer een keer

José Mourinho was blij in Cagliari want zijn AS Roma won weer eens een keer. Dat terwijl de Romeinse club wel weer op achterstand kwam door Leonardo Pavoletti. Ibañez en Lorenzo Pellegrini draaide de wedstrijd weer om.

De andere club uit Rome, Lazio, speelde thuis tegen Fiorentina. Pedro maakte daar het enige doelpunt in de 52e minuut.

In de Serie A staat Inter nu 3e met 21 uit 10. Gevolgd door AS Roma met 19 punten,. Lazio staat 6e met 17 punten.