AZ heeft comeback tegen RKC nodig om werelddoelpunt van David Min te overleven
Vangelis Pavlidis werd uiteindelijk de matchwinner. © Pro Shots

20:40, 13-04-2024 / Laatste Update: 20:52, 13-04-2024

AZ moest hard aan de bak om nog een resultaat te behalen in het thuisduel met RKC Waalwijk. Voor rust scoorde David Min twee keer en met name die laatste was bijzonder fraai. De spits van RKC zag keeper Matt Ryan voor zijn doel staan en streepte hem er zo overheen. Toch eindigde de wedstrijd zonder punten voor RKC: AZ won met 3-2.

Min opende na drie minuten de score en vlak voor rust verdubbelde hij de marge. Het doelpunt mocht er wezen en deed een beetje denken aan die van Michiel Kramer van vorig seizoen tegen Go Ahead Eagles. Na rust deed Yuki Sugawara iets terug en daarmee maakte hij zijn fout bij de tweede tegentreffer van Min enigszins goed.

Een kwartier voor tijd pegelde Ibrahim Sadiq de 2-2 binnen. Een paar keer met de ogen knipperen en het stond 3-2. Vangelis Pavlidis scoorde met een balletje achter het standbeen en kwam daarmee op gelijke hoogte met Luuk de Jong in de jacht om de topscorerstitel, beide spelers hebben nu 26 goals.

Verschillende belangen

AZ pakte dus de volle buit en mag nog hopen van de felbegeerde derde plek. Het gat met FC Twente is nog vijf punten, al hebben de Tukkers nog een wedstrijd te goed. RKC had de punten, of één punt, goed kunnen gebruiken in de strijd tegen degradatie. Door de overwinning van Excelsior op vrijdag staan de Waalwijkers nu op plek 16, wat aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent.