Bizar nieuws bij Ajax: 'Trainer twee weken na tekenen contract weggekaapt voor 100.000 euro'
Jelle ten Rouwelaar. © Pro Shots

Bizar nieuws bij Ajax: 'Trainer twee weken na tekenen contract weggekaapt voor 100.000 euro'

07:59, 05-07-2024 / Laatste Update: 08:08, 05-07-2024

Hij werd pas twee maanden geleden aangesteld door Ajax, maar het kan zomaar zijn dat Jelle ten Rouwelaar alweer gaat vertrekken uit Amsterdam. De keeperstrainer, die deze zomer overkwam van Burnley, zou namelijk kunnen tekenen bij Manchester United.

Erik ten Hag verlengde donderdag zijn contract bij de club en het lijkt erop dat hij enkel nog maar Nederlanders om zich heen wil. United is namelijk dicht bij het aantrekken van Ruud van Nistelrooij en René Hake als assistenten, maar heeft zich volgens Voetbal International en The Athletic ook gemeld in Amsterdam voor Ten Rouwelaar.

Kort verblijf

Dat United bij Ajax aanklopt is vrij opmerkelijk, want Ten Rouwelaar kwam pas deze zomer over van Burnley en is dus nog maar net begonnen met werken onder nieuwe coach Francesco Farioli. Daar was hij assistent onder hoofdcoach Vincent Kompany, die zelf onlangs bij Bayern München tekende als trainer.

100.000 euro

Manchester United is volgens De Telegraaf bereid 100.000 euro over te maken om het kersverse contract van Ten Rouwelaar bij Ajax af te kopen. Zelf wil de 43-jarige keeperstrainer dolgraag naar Engeland. Hij was volgens de krant verbaasd over het feit dat Ajax hem wel wilde laten gaan. De Amsterdammers stemden onder het motto 'graag of niet' in met het vroegtijdige vertrek. Ten Rouwelaar speelde ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van Oranje-doelman Bart Verbruggen.

Jelle ten Rouwelaar tekent bij Ajax: 'Hopelijk inspireert hij andere keeperstrainers in Nederland'

23 mei 2024, 19:45

Jelle ten Rouwelaar is terug in Nederland. De voormalig doelman van onder meer NAC Breda gaat als keeperstrainer aan de slag bij Ajax. De oud-keeper komt over van Burnley, waar hij sinds 2022 samenwerkte met hoofdtrainer Vincent Kompany. Keepersexpert Harm Zeinstra vindt het een zeer goede aanwinst voor de Amsterdammers, vooral door de manier van werken van Ten Rouwelaar.

Vervangers

Volgens De Telegraaf heeft Ajax al twee prima vervangers voor Ten Rouwelaar in huis: Erik Heijblok en Stefan Postma. 'Ajax gaat in alle rust op zoek naar een derde keeperstrainer', schrijft de krant.

Carrière Jelle Ten Rouwelaar

Ten Rouwelaar was zelf ook keeper en verdedigde bijna driehonderd keer het doel van NAC in de Eredivisie, voordat hij in 2016 zijn carrière als keeperstrainer begon in Breda. De voormalig sluitpost maakte na twee seizoenen een mooie transfer naar Anderlecht, waar Kompany later trainer werd. De Belg nam hem vervolgens mee naar Burnley.