Dit zei Kylian Mbappé tegen Xavi Simons in onderonsje met Oranje-internationals
Kylian Mbappé en Xavi Simons. Getty Images

Dit zei Kylian Mbappé tegen Xavi Simons in onderonsje met Oranje-internationals

11:20, 22-06-2024 / Laatste Update: 11:20, 22-06-2024

Kylian Mbappé zat bij Frankrijk negentig minuten op de bank tijdens de wedstrijd tegen Nederland. Hij moest dus machteloos toekijken hoe zijn team gelijkspeelde. Xavi Simons zorgde wel voor spanning bij de Franse sterspeler.

Dat liet Mbappé na afloop duidelijk merken tijdens een onderonsje met Oranje-internationals. Hij had zijn shirt geruild met Georginio Wijnaldum, waarmee hij nog een tijd samenspeelde bij Paris Saint-Germain. Ze stonden nog een tijdje te kletsen en ook Memphis Depay kwam erbij staan.

De sfeer sloeg echter om toen Xavi Simons aan kwam lopen. De 21-jarige Nederlander staat sinds 2019 onder contract bij PSG, de club die Mbappé verlaat voor Real Madrid. Simons leek de 1-0 te scoren voor Nederland, maar zijn doelpunt werd afgekeurd door hinderlijk buitenspel van Denzel Dumfries.

'Dacht dat hij ons afmaakte'

"Ik dacht dat hij ons afmaakte", roept Mbappé wijzend naar Simons. Vervolgens geven ze elkaar een knuffel en praat de 25-jarige Fransman nog even verder met de Nederlanders, voelend aan zijn gebroken neus. Met veel gelach nemen ze uiteindelijk afscheid van elkaar.

Dankzij het gelijkspel (0-0) staat Nederland na twee duels op vier punten, net als Frankrijk. De volgende opponent Oostenrijk (aanstaande dinsdag) staat op drie punten en Polen is met nul punten de kansloze nummer laatst in Groep D. Nederland en Frankrijk zijn al nagenoeg zeker van een plek bij de laatste zestien op het EK.

EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.