Doelpuntenmaker Steven Bergwijn speelt met Spurs gelijk tegen Manchester United

Trevor Wagener • 01:11, 20-06-2020 / Laatste Update: 20:37, 08-01-2024

Tottenham Hotspur en Manchester United hebben in de Premier League met 1-1 gelijk gespeeld. Het 1e doelpunt werd na 26 minuten gemaakt door Steven Bergwijn. 10 minuten voor tijd maakte Bruno Fernandes vanaf de stip gelijk.

Bergwijn was in de 1e helft veruit de beste man aan de kant van de thuisploeg. Na zwak verdedigen van United, waarbij verdediger Harry Maguire zich wel heel simpel liet uitspelen, pegelde Bergwijn van het randje van het strafschopgebied kiezelhard raak. United-keeper David de Gea zat er nog aan, maar kon de bal niet uit het net houden.

PogBack

Kort daarna was Bergwijn bijna de aangever op de goal van Son Heung-Min. Zijn kopbal werd wel gepakt door De Gea. Halverwege de 2e helft werd Bergwijn gewisseld en dat leek de verkeerde kant op te gaan: United werd, mede door de ingevallen Paul Pogba, sterker en sterker. De Franse middenvelder, die voor het eerst sinds december weer minuten maakte, leidde de rake penalty van Fernandes in.

In duel met Eric Dier was Pogba slimmer. De middenvelder ging onderuit na contact in het strafschopgebied, waarna Fernandes met een schuiver Hugo Lloris verschalkte. In blessuretijd leek United opnieuw een pingel te krijgen en wederom was Dier de schlemiel. Doordat Fernandes tegen hem aanliep, besloot de VAR anders. Invaller Mason Greenwood schoot in de dying seconds nog voorlangs en dat veranderde niets aan de eindstand.

Door het gelijkspel staan de Spurs nog altijd 8ste met 41 punten uit 29 potjes. Na even veel duels staat United 5e met 45 punten.