'Lewandowski is momenteel de beste speler ter wereld'

'Lewandowski is momenteel de beste speler ter wereld'

admin • 13:24, 08-10-2015 / Laatste Update: 09:23, 13-12-2023

Volgens de Schotse bondscoach Gordon Strachan is op dit moment niet Lionel Messi of Cristiano Ronaldo de beste speler van de wereld maar de Pool Robert Lewandowski. ‘Hij is al vier jaar een absolute wereldster. Lewandowski kan uit het niets een goal maken', zegt Strachan in de aanloop naar de EK kwalificatiewedstrijd van zijn land tegen Polen.

Minimale kans

Schotland heeft nog een hele kleine kans om derde te worden in Groep D en zich via de play-offs te plaatsen voor het EK. Dan moet de ploeg van Strachan twee keer winnen en Ierland minimaal vier punten verspelen. De Schotten beginnen aan deze loodzware opgave tegen Polen.

'Moord voor doen'

De aandacht gaat bij Schotland vooral uit naar Lewandowski, de spits die onder meer vijf keer scoorde in negen minuten tijd tegen Wolfsburg. ‘Polen is een goede ploeg met een speciale speler. Het zou stom van mij zijn als ik dat zou negeren’, zegt Strachan voor de belangrijke wedstrijd. ‘Ik denk dat de meesten van ons er een moord voor zouden doen om een weekje de beste speler ter wereld te mogen zijn.’

Lees ook: ‘Viking’ Fordham (106 kilo lichter) is terug op hoogste niveau

Lees ook: Qarabag mist opzettelijk onterechte penalty (video)

Lees ook: 'Barcelona heeft interesse in Dirk Kuyt'