Rafael van der Vaart knipoogt naar Ronald Koeman na 'onzinwissel': 'Misschien hoort hij me nog'
Ronald Koeman en Rafael van der Vaart. © Getty Images en Pro Shots

Rafael van der Vaart knipoogt naar Ronald Koeman na 'onzinwissel': 'Misschien hoort hij me nog'

21:02, 02-07-2024 / Laatste Update: 21:16, 02-07-2024

Rafael van der Vaart krijgt het heet onder zijn voeten. De oud-international zag Daley Blind dichterbij komen op de eeuwige ranglijst met aantal interlands. Dus had Van der Vaart na afloop van het duel met Roemenië (3-0 winst) een grappige boodschap voor bondscoach Ronald Koeman.

"Misschien hoort-ie me nog: Koeman moet ophouden met Blind nog aan interlands helpen, anders haalt hij mij straks nog in. Blind mag vanaf het begin spelen, een half uur spelen, maar geen dertig seconden", grapte Van der Vaart.

Blind heeft Van der Vaart in vizier

Van der Vaart voelt de hete adem van Blind in de nek. De oud-international staat op 109 interlands, terwijl Blind er nu 108 heeft na zijn invalbeurt in de 92e minuut. Blind blijft daarmee op de vijfde plek staan. Wesley Sneijder speelde de meeste interlands, 134. Daarna volgen Edwin van der Sar (130), Frank de Boer (112) en Van der Vaart (109).

Eerder op de avond evenaarde Memphis Depay (oud-)internationals Arjen Robben en Georginio Wijnaldum. Robben kwam van 2003 tot en met 2017 ook tot 96 wedstrijden voor Oranje. Huidig international Wijnaldum, die tegen Roemenië op de reservebank bleef, staat ook op 96 duels.

Nederland in kwartfinales

Er kunnen op het EK in Duitsland mogelijk nog enkele interlands aan de lijst van Blind en Depay worden toegevoegd. Nederland bereikte dinsdagavond dankzij de zege (3-0) op Roemenië namelijk de kwartfinales. De ploeg van Koeman strijdt aanstaande zaterdag om 21.00 uur in Berlijn om een plek bij de laatste vier.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standenwedstrijden en selecties.