Ronald Koeman maakt zich niet druk om soap rondom Kylian Mbappé: 'Mijn spel verandert niet'
Kylian Mbappé met zijn masker op. © ANP

Ronald Koeman maakt zich niet druk om soap rondom Kylian Mbappé: 'Mijn spel verandert niet'

Rick Kraaijeveld • 20:05, 20-06-2024 / Laatste Update: 21:56, 20-06-2024

Het wel of niet spelen van Kylian Mbappé blijft nog altijd een mysterie. Didier Deschamps en Antoine Griezmann waren er onduidelijk over, op de training liep Mbappé met een Frans masker. Ronald Koeman zei op de persconferentie dat hij zich niet gaat aanpassen: "Ik heb daar toch geen invloed op."

Kylian Mbappé trainde donderdagavond met een masker op. Antoine Griezmann en Didier Deschamps wilden niks kwijt over of hij ging spelen. "Dat wachten wij zo lang mogelijk af", was de conclusie.

Ronald Koeman ligt er nog minder wakker van. "Ik weet niet of hij gaat spelen. Dat weet Didier Deschamps. Dat moeten we dus afwachten, maar Frankrijk is dusdanig sterk dat als hij niet speelt er wel iemand anders staat die ook goed is." Weinig verschil dus, volgens de bondscoach.

Strijdplan Ronald Koeman

Een ander strijdplan gaat er ook niet komen. Koeman legt uit dat hij bekend is met Frankrijk. "Ze spelen erg compact en zijn in de omschakeling in no time erbij. Je probeert te voetballen, maar je moet vast zijn in de opbouw en geduld hebben", concludeerde de bondscoach.

Geen Mbappé of wel Mbappé, daar is hij nu wel klaar mee. "Ik hou me er helemaal niet mee bezig. Ik heb me bezig gehouden met onze eigen ideeën, want daar heb ik wel invloed op. Mbappé is belangrijk, dat klopt. Hij is beslissend en dat zagen we ook in Amsterdam (2-1 verlies, red.)."

Dit zijn de plus- en minpunten van Nederland richting kraker met Frankrijk op EK voetbal

20 juni 2024, 06:00

Het Nederlands elftal is in vorm de laatste tijd. De laatste oefencampagne scoorde Nederland acht doelpunten en ook tegen Polen werden veel kansen gecreëerd. En gewonnen, dat ook nog eens. In Frankrijk ontmoet Nederland een topfavoriet. Is de ploeg van Ronald Koeman klaar voor de clash? De plus- en minpunten van Oranje op een rij.

Goed voorgevoel

Frankrijk is dé favoriet tegen Nederland, maar dat doet niks af aan het vertrouwen van Koeman. "Ik heb een goed voorgevoel, we hebben een fitte selectie en je zag het ook in hoe de spelers trainden. We hebben een goed team. Frankrijk is natuurlijk al erg lang bij elkaar en hebben veel meer interlands samen. De drie punten tegen Polen zorgen voor wat rust. Maar we willen graag een resultaat neerzetten. Daar zit de uitdaging en daar heb ik wel een goed gevoel over."

Alles over EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.